„Wagner“ kovotojai gali bandyti išvykti iš Baltarusijos: pranešama apie iš anksto paruoštą planą

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai mėgina išvažiuoti iš Baltarusijos į Rusiją pasinaudodami  „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino žūtimi aviakatastrofoje, praneša naujienų portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos nacionalinio rezistencijos centro (CNS) duomenimis.

„Wagner“ kovotojai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
„Wagner“ kovotojai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-23 23:14, atnaujinta 2023-08-23 23:53

Baltarusijos pogrindžio atstovai skelbia, kad šioje šalyje trečiadienio vakarą vyksta dalies „Wagner“ stovyklų uždarymas. Manoma, kad samdinių transporto priemonės juda link Rusijos sienos, o Baltarusijos specialiosios tarnybos bando jiems sukliudyti išvykti.

Be to, stebėjimo grupė „Belaruski Hajun“ paskelbė, kad trečiadienio vakarą Mačiuliščių aerodrome (Minsko srityje) nusileido Rusijos karinis transporto lėktuvas Il-76. Prieš tai toks lėktuvas ten leidosi tik prieš mėnesį.

Pridedama, kad Tsel kaime, Osipovičių rajone, kur yra „Wagner“ teritorija, šiuo metu fiksuojami dideli interneto sutrikimai.

Žiniasklaida praneša, kad „Wagner“ jau seniai buvo paruošusi savo veiksmų planą, kaip reikės elgtis J.Prigožino ar Dmitrijaus Utkino mirties atveju. Ukrainos žiniasklaidos šaltiniai praneša, kad šis planas bus pradėtas vykdyti nedelsiant, jei tik pasitvirtins informaciją apie vieną iš šių dviejų žmonių mirtį.

Pridedama, kad veiksmų planas bus aktyvuotas nedelsiant, bet pats planas nėra konkretizuojamas.

Naujienų agentūra TASS teigė, kad lėktuvas užsidegė atsitrenkęs į žemę. Rasti visų 10 keleivių kūnai. Rusijos tarnybos ir su „Wagner“ susiję „Telegram“ kanalai patvirtino, kad tarp jų buvo ir J. Prigožino palaikai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.