V. Zelenskio biuras: „Sustabdydamas savo žygį į Maskvą, J. Prigožinas pasirašė absoliutų mirties nuosprendį“

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas komentaruose UNIAN apie tai, kas įvyko, pavadino kontroliuojama lėktuvo katastrofa.

 J. Prigožinas ir V. Putinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 J. Prigožinas ir V. Putinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 10:56 PM, atnaujinta Aug 23, 2023, 11:50 PM

„Jau dabar galime kalbėti apie kelias svarbias išvadas. Vienintelė suinteresuota šalis yra tik Rusijos diktatorius“, - teigė jis.

Anot jo, V. Putinas niekada neatleis didelio masto viešo pažeminimo.

„J. Prigožino maištas, net jei ir nepavyko, vienareikšmiškai ir žaibiškai sugriovė visus mitus, kuriuos Rusijos prezidentas kūrė daugelį metų – mitą apie savo galią, mitą apie visagales saugumo pajėgas, kurios visiškai kontroliuoja „Wagner“, mitą apie elito lojalumą, mitą apie savo besąlygišką rinkiminį populiarumą – visa tai sugriuvo“, – teigė M. Podoliakas.

Pasak jo, svarbiausia, kad J. Prigožinas visiems, įskaitant Vakarų elitą, parodė, kad V. Putinas moka isteriškai bijoti, moka panikuoti, moka greitai bėgti ir moka slėptis.

„Tiesą sakant, mano nuomone, J. Prigožinas neturėjo nė menkiausio šanso išgyventi. Sustabdydamas savo paties maištingą žygį likus 200 kilometrų iki Maskvos, jis pasirašė absoliutų mirties nuosprendį. Vienintelis klausimas buvo, kada, kaip ir kokia sudėtimi jis bus įvykdytas. V. Putinas, laikydamasis klasikinių rusiškų tradicijų, tai padarė demonstratyviausiai“, – teigė jis.

M. Podoliakas mano, kad tokiu būdu diktatorius bando ir kompensuoti savo baimę, kurią patyrė birželį, ir iš dalies atkurti savo reputaciją, susigrąžinti elito kontrolę, parodydamas jam, kas bus už bet kokio nelojalumo pasireiškimą.

„Rusijoje neabejotinai prasideda neramūs laikai, kai įtarumas bus realizuotas per keistas V. Putino klano atstovų mirtis“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.