Rusijos pareigūnai ir „Wagner“ patvirtino apie vado J. Prigožino mirtį Tarp žuvusiųjų – svarbus samdinių vadas

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino ir jos karo vado Dmitrijaus Utkino kūnai buvo rasti lėktuvo katastrofos vietoje ir atpažinti, praneša „Unian“.

 Katastrofos vieta.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Katastrofos vieta.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kadrai iš įvykio vietos.<br> Stop kadrai.
Kadrai iš įvykio vietos.<br> Stop kadrai.
Nelaimės vieta, kur sudužo J.Prigožino lėktuvas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nelaimės vieta, kur sudužo J.Prigožino lėktuvas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Nelaimės vieta, kur sudužo J.Prigožino lėktuvas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nelaimės vieta, kur sudužo J.Prigožino lėktuvas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 J. Prigožinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J. Prigožinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Katastrofos vieta.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Katastrofos vieta.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 8:13 PM, atnaujinta Aug 24, 2023, 7:38 AM

Reaktyvinis lėktuvas, priklausęs 62 metų „Wagner“ lyderiui, trečiadienio vakarą sudužo Tverės srityje, į šiaurę nuo Maskvos.

Apie tai, kad katastrofos vietoje J. Prigožino palaikai buvo atpažinti, pranešė kanalas VČK-OGPU socialiniame tinkle „Telegram“, kuris laikomas artimu Kremliui.

„J. Prigožino ir D. Utkino kūnai buvo rasti ir atpažinti. 21 val. 30 min. rasti visų 10 žmonių, skridusių J. Prigožino lėktuvu, palaikai. Pagrindinė oficiali versija – „sprogimas ore“. Į katastrofos vietą išvyko karinio dalinio, kuriame dislokuotos priešlėktuvinės gynybos sistemos, atstovai“, – sakoma „Telegram“ patalpintoje žinutėje.

Su „Wagner“ siejamas „Telegram“ kanalas „Grey Zone“, dar neseniai rašęs, kad reikėtų palaukti informacijos apie samdinių vadeivos J.Prigožino mirtį, dabar jau taip pat teigia, kad jis žuvo. Kanalo administratoriai taip pat pranešė, kad privatų lėktuvą numušė priešlėktuvinė gynyba.

Naujame įraše sakoma: „Wagner“ grupuotės vadovas, Rusijos didvyris, tikras savo tėvynės patriotas Jevgenijus Viktorovičius Prigožinas žuvo dėl Rusijos išdavikų veiksmų“.

Šiame kanale J. Prigožinas, be kita ko, skelbė vaizdo įrašus, kuriuose kaltino Rusijos karinę vadovybę nesugebėjimu vadovauti karui. Čia jis paskelbė ir apie žygį į Maskvą.

Rusijos federalinė oro transporto agentūra taip pat patvirtino, kad trečiadienį Tverės srityje sudužusiame lėktuve buvo „Wagner“ vadovas J. Prigožinas.

Avarija įvyko tą pačią dieną, kai, kaip pranešama, iš karinių oro pajėgų vado pareigų buvo atleistas aukšto rango Rusijos generolas Sergejus Surovikinas.

J. Prigožinas buvo Tverės srityje sudužusio lėktuvo keleivių sąraše, nurodė „Rosaviatsiya“.

Netrukus socialiniuose tiksluose pradėjo plisti vaizdai iš įvykio vietos. Juose užfiksuotas tiek krentantis lėktuvas, tiek jo nuolaužos ant žemės.

Girdėjo 2 sprogimus

Rusų „Telegram“ kanaluose rašoma, kad vietos gyventojai prieš katastrofą išgirdo du sprogimus ir matė du garų pėdsakus.

Naujienų agentūra TASS teigė, kad lėktuvas užsidegė atsitrenkęs į žemę. Nurodoma, kad kūnai yra pernelyg stipriai apdegę ir sužaloti, buvo sunku nustatyti jų tapatybę.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad lėktuve, kuris skrido iš Maskvos į Sankt Peterburgą, buvo 10 žmonių (įskaitant tris įgulos narius).

„Preliminariais duomenimis, visi lėktuve buvę žmonės žuvo“, – sakė ministerijos spaudos tarnyba RBC.

„Wagner“ kovotojai gali bandyti išvykti iš Baltarusijos į Rusiją

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai mėgina išvažiuoti iš Baltarusijos į Rusiją pasinaudodami numanoma „Wagner“ vadovo J. Prigožino žūtimi aviakatastrofoje, praneša naujienų portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos nacionalinio rezistencijos centro (CNS) duomenimis.

Baltarusijos pogrindžio atstovai skelbia, kad šioje šalyje trečiadienio vakarą vyksta dalies „Wagner“ stovyklų uždarymas. Manoma, kad samdinių transporto priemonės juda link Rusijos sienos, o Baltarusijos specialiosios tarnybos bando jiems sukliudyti išvykti.

Be to, stebėjimo grupė „Belaruski Hajun“ paskelbė, kad trečiadienio vakarą Mačiuliščių aerodrome (Minsko srityje) nusileido Rusijos karinis transporto lėktuvas Il-76. Prieš tai toks lėktuvas ten leidosi tik prieš mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.