Po J. Prigožino žūties – V. Putino ėjimas: pasirašė dekretą dėl sukarintų grupių

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pasirašė dekretą, pagal kurį sukarintų grupių nariai turės prisiekti ištikimybę Rusijai.

 V. Putinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 4:42 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 4:46 PM

Apie tai pranešta praėjus dviem dienoms po to, kai pasklido žinia apie galimą Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino žūtį.

Remiantis Kremliaus internetinėje svetainėje paskelbtu dekretu, naujoji priemonė, kurios tikslas yra „suformuoti dvasinius ir moralinius Rusijos Federacijos gynimo pamatus“, bus taikoma savanorių organizacijoms. Rusijoje šis terminas įprastai naudojamas apibūdinti samdinių grupes.

Negana to, esą nebus aplenktos ir grupės, kurios „prisideda vykdant užduotis, pavestas ginkluotosioms pajėgoms“ ir teritorinės gynybos daliniams. Dekrete tvirtinama, kad kovotojai privalės prisiekti „ištikimybę Rusijos Federacijai... griežtai vykdyti savo vadų ir viršininkų nurodymus ir sąžiningai vykdyti savo įsipareigojimus“.

V. Putinas šį dokumentą pasirašė praėjus dviem mėnesiams po to, kai J. Prigožinas ir jo vadovaujami samdiniai surengė maištą prieš Rusijos karinę vadovybę.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, penktadienį paklaustas apie „Wagner“ ateitį, pareiškė, kad „teisiškai privati karinė grupė „Wagner“ neegzistuoja“.

Rusijoje samdinių grupių veikla techniškai draudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.