Nigerio karinė chunta nurodė Prancūzijos ambasadoriui išvykti

Nigerio karinė valdžia, liepos mėnesį perėmusi vyriausybės kontrolę, davė Prancūzijos ambasadoriui 48 valandas išvykti iš šalies, penktadienį pareiškė užsienio reikalų ministerija sostinėje Niamėjuje.

Nigerio karinė chunta nurodė Prancūzijos ambasadoriui išvykti.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Nigerio karinė chunta nurodė Prancūzijos ambasadoriui išvykti.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2023, 9:12 AM

Po liepos 26-osios perversmo pablogėjo naujojo Niamėjaus režimo santykiai su kai kuriomis Vakarų valstybėmis ir Vakarų Afrikos valstybių bloku ECOWAS.

Prancūzijos vyriausybė greitai atmetė įsakymą dėl jos ambasadoriaus ir pakartojo, kad nepripažįsta Nigerio karinės valdžios.

Penktadienį vakare Prancūzijos užsienio reikalų ministerija pareiškė AFP: „Pučistai neturi įgaliojimų teikti tokį reikalavimą, ambasadoriaus patvirtinimą gali teikti tik teisėtai išrinkta Nigerio valdžia“.

Ultimatumas Prancūzijos pasiuntiniui paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Vakarų Afrikos valstybių ekonominė bendrija (ECOWAS) pagrasino imtis karinių veiksmų, kad būtų sustabdytas praėjusį mėnesį įvykdytas perversmas, per kurį buvo nuverstas prezidentas Mohamedas Bazoumas.

Paryžius ne kartą pareiškė remiantis ECOWAS raginimus grąžinti M. Bazoumą į pareigas.

Prancūzija Nigeryje turi 1 500 karių, kurie padėjo M. Bazoumui kovoti su šalyje jau daugelį metų veikiančiomis džihadistų pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.