Popiežius rengiasi susitikti su „kilniais ir išmintingais“ mongolais Ulan Batore

Popiežius Pranciškus džiaugiasi artėjančiu vizitu Mongolijoje, kurioje dauguma gyventojų yra budistai, o katalikai savo mažas gretas kompensuoja „karštu tikėjimu“.

Popiežius Pranciškus.<br>ZUMA Perss/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>ZUMA Perss/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 4:57 PM

Sekmadienį per Viešpaties angelo maldą Šventojo Petro aikštėje popiežius kalbėjo, kad šis „labai trokštamas vizitas“ suteikia progą „apkabinti Bažnyčią, kuri yra maža skaičiumi, bet didelė karštu tikėjimu ir dosnumu“.

Jis sakė, kad nekantriai laukia susitikimo su „kilniais, išmintingais žmonėmis, puoselėjančiais didingas religines tradicijas“ didžiulėje Azijos valstybėje, kurią supa Kinija ir Rusija.

Popiežius penkių dienų vizitą į Mongoliją pradės penktadienį. Pontifikas susitiks su politinės valdžios atstovais, kreipsis į Bažnyčios atstovus ir dalyvaus tarpkonfesiniame renginyje, o vėliau laikys mišias sporto arenoje.

Buvusi sovietų satelitinė valstybė, kuri 1992 m. pasirinko daugiapartinę sistemą, turi vieną mažiausių pasaulyje katalikų bendruomenių – 1 450 tikinčiųjų iš kiek daugiau nei trijų milijonų gyventojų.

Popiežius padėkojo Mongolijos valdžiai už „malonų kvietimą“ ir „tiems, kurie su tokiu entuziazmu ruošiasi mano vizitui“.

Penkias dienas truksiantis vizitas, kurio metu teks devynias valandas skristi iš Romos į Ulan Batorą, – išbandymas 86-erių pontifiko sveikatai. Sunkiai vaikštančiam popiežiui Pranciškui birželį buvo atlikta išvaržos operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.