Šveicarijos alpinistus sukrėtė vagystė dideliame aukštyje

Išlaužta aukų dėžutė Šveicarijos kalnuose sukėlė didžiulį alpinistų pasipiktinimą. Nusikaltimas įvykdytas poilsio taške pakeliui į vieną sudėtingiausių šalies viršukalnių.

Šveicarijos Alpės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šveicarijos Alpės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 5:32 PM

Daugiau nei 2 tūkst. 350 metrų aukštyje įrengtoje dėžutėje buvo renkamos aukos klubui, kuris savo lėšomis prižiūri sudėtingą trasą, vedančią į Berno Alpių Daubenhorno kalno viršūnę. Ji įveikiama tik su specialia įranga. Klubas taip pat užtikrina saugumo priemones pavojingose atkarpose.

Asociacijos „IG Klettersteig“ vadovas sekmadienį agentūrai „dpa“ sakė, kad vienas asociacijos narys pastebėjo vagystę šio mėnesio pradžioje ir apskaičiavo, kad viduje greičiausiai buvo kelių šimtų dolerių vertės suma.

Trasa, kuria kopiama į Daubenhorną, yra ilgiausia Šveicarijoje, jos sudėtingumo lygis įvertintas K5, t. y. „labai sudėtinga“.

Asociacijos internete paskelbtoje nuotraukoje matyti visiškai sugadinta metalinė dėžutė, esanti po lentele su užrašu „Jūsų parama užtikrina mūsų priežiūrą“.

Metalinė dėžutė buvo įmontuota į akmeninę sieną netoli nedidelės aukštikalnių pievos, kurioje alpinistai stabteli pailsėti prieš kildami į viršūnę.

Pasak asociacijos valdybos nario Patricko Grichtingo, pievą galima pasiekti tik po kelių valandų kopimo specialia įranga.

„Paprastiems keliautojams tai neįmanoma“, – jis sakė „dpa“, pridurdamas, kad pats negalėtų toliau kopti su svetimais pinigais kuprinėje.

Socialiniame tinkle „Facebook“ klubas rašė: „Nelinkime nusikaltėliams nieko blogo, bet tikimės, kad kiekvieną sykį, kai jie išeis į kalnus, juos amžinai grauš sąžinė.“

Pasak P. Gritchingo, klubas nepranešė apie vagystę policijai, nes nesitiki, kad įmanoma nustatyti kaltininkus.

Pranešęs apie vagystę klubas sulaukė paramos, taip pat ketina pakeisti aukų dėžutę nauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.