Baltarusijos opozicionierius: Minskas išduoda „Wagner“ kovotojams naujus pasus

Pasak Baltarusijos opozicionieriaus Pavelo Latuškos, Vidaus reikalų ministerija Minske rusų samdinių grupuotės „Wagner“ kovotojams išduoda naujus pasus. Tai tikri dokumentai su naujais vardais ir pavardėmis, pirmadienį Lenkijos agentūrai PAP sakė buvęs Baltarusijos kultūros ministras. Su šiais naujais dokumentais „Wagner“ kovotojai esą, pavyzdžiui, galėtų patekti į ES ir vykdyti teroristinius išpuolius. Kiek kovotojų jau gavo naujus pasus, tremtyje gyvenantis P. Latuška nepasakė.

P. Latuška.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
P. Latuška.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-28 15:52

Po žlugusio „Wagner“ samdinių maišto prieš Rusijos karinę vadovybę birželį daug kovotojų, pakviesti diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos, atvyko į Baltarusiją. Samdinių vadeiva Jevgenijus Prigožinas, Rusijos institucijų duomenimis, žuvo praėjusią savaitę per lėktuvo katastrofą. P. Latuškos duomenimis, ir šiuo metu Baltarusijoje dar yra tūkstančiai „vagneriečių“.

A. Lukašenka norėtų, kad „Wagner“ kovotojai liktų šalyje, tačiau tam nėra pakankamai lėšų, toliau kalbėjo P. Latuška. Tačiau šimtai kovotojų, anot jo, jau pasirašė sutartis su Baltarusijos gynybos ministerija. „Jie galėtų būti panaudoti Baltarusijos kariuomenės specialiuosiuose daliniuose, kad sudarytų problemų pasienyje ir bendradarbiautų su neteisėtais migrantais, kasdien atakuojančiais Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos pasienį“, – pažymėjo baltarusių opozicionierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.