Kremlius: J. Prigožino laidotuvių data dar nenustatyta

Praėjus kelioms dienoms po Rusijos samdinių vadeivos Jevgenijaus Prigožino žūties, jo laidotuvių data ir toliau lieka neaiški. „Dar neturiu informacijos apie laidotuves, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį žurnalistams, paklaustas apie iš viso dešimties lėktuvo sudužimo praėjusį trečiadienį aukų laidotuves. – Kai tik bus priimtas sprendimas, apie jį tikriausiai bus pranešta viešai“.

J. Prigožinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2023, 4:46 PM, atnaujinta Aug 28, 2023, 4:47 PM

Lėktuvas, kuriuo skrido J. Progožinas, sudužo Tverės srityje pusiaukelėje tarp Maskvos ir Sankt Peterburgo. Oficialiais duomenimis, katastrofos priežastis kol kas nežinoma. Tačiau didelė dalis Rusijos visuomenės, taip pat Vakarų šalių vyriausybės mano, kad „Wagner“ lyderio privataus lėktuvo sudužimas nebuvo nelaimingas atsitikimas.

62-ejų J. Prigožinas, kurio kovotojai daug mėnesių reguliariosios Rusijos kariuomenės pusėje kovojo prieš Ukrainą, birželį surengė maištą prieš Rusijos karinę ir šalies vadovybę. Tačiau jis teruko vieną dieną.

Paklaustas, ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dalyvaus J. Prigožino laidotuvėse, D. Peskovas nepasakė.

Be kita ko, spėliojama dėl laidotuvių, kurios, remiantis rusų stačiatikių tradicija, turėjo vykti jau praėjus kelioms dienoms po mirties, dydžio. J. Prigožinas yra gavęs Rusijos didvyrio ordiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.