Ketvirtadienį Rusijoje lankysis Turkijos užsienio reikalų ministras H. Fidanas

​Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas priims kolegą iš Turkijos, ketvirtadienį pradedantį dviejų dienų vizitą, pranešė Maskva. Praėjusią savaitę aukščiausiasis Ankaros diplomatas surengė derybas su pareigūnais Kijeve.

Turkijos užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas Kijeve.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas Kijeve.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 12:58 PM, atnaujinta Aug 30, 2023, 1:31 PM

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova žurnalistams sakė, kad diplomatai aptars „įvairius dvišalės ir tarptautinės darbotvarkės klausimus“, įskaitant konfliktą Ukrainoje.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas taip pat netrukus turi atvykti į Rusiją derybų su prezidentu Vladimiru Putinu, jis sieks susitarti, kad būtų atgaivintas susitarimas, leidžiantis saugiai gabenti grūdus per Juodąją jūrą.

Pasak M. Zacharovos, S. Lavrovas ir Hakanas Fidanas aptars „padėtį regione, ypač Ukrainoje, Sirijoje, Libijoje ir Užkaukazėje“.

R. T. Erdoganas naudojasi gerais santykiais su Maskva ir Kijevu bei mėgina palenkti abi šalis pradėti oficialias taikos derybas.

NATO narė Turkija padėjo derėtis dėl vienintelio svarbaus susitarimo, kariaujančių šalių pasirašyto nuo karo pradžios ir leidusio Ukrainai per Juodąją jūrą išvežti grūdus iš trijų uostų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.