Mongolijoje viešintis popiežius giria šalį už taikos ir religijos laisvės skatinimą

Mongolijoje viešintis popiežius Pranciškus šeštadienį gyrė šalies vaidmenį taikos politikos ir religijos laisvės srityje. „Mongolija yra ne tik demokratinė šalis, vykdanti taikią užsienio politiką. Ji kartu siekia vaidinti svarbų vaidmenį skatinant taiką pasaulyje“, – šeštadienį susitikęs su vyriausybės ir civilinės visuomenės atstovais Ulan Batore sakė pontifikas.

Mongolijoje viešintis popiežius giria šalį už taikos ir religijos laisvės skatinimą.<br> EPA/ELTA nuotr.
Mongolijoje viešintis popiežius giria šalį už taikos ir religijos laisvės skatinimą.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-02 10:33

Atsižvelgiant į Mongolijos geografinę padėtį – ji yra apsupta Rusijos ir Kinijos, kai kurie popiežiaus teiginiai gali būti suprantami kaip subtili žinutė kaimynėms. Turėdamas omenyje branduolines galybes Rusiją ir Kiniją, Katalikų bažnyčios vadovas gyrė Mongolijos ryžtą stabdyti branduolinių ginklų platinimą ir prisistatyti save pasauliui kaip šalį be branduolinio ginklo. Mongolija dėl savo įsipareigojimo žmogaus teisėms ir diplomatijai vaidina „reikšmingą vaidmenį didelio Azijos žemyno širdyje“, kalbėjo popiežius. Jis taip pat paminėjo mirties bausmės atsisakymą, kaip „dar vieną išmintingą elementą, kuris vertas dėmesio“.

Pasak stebėtojų, ir pontifiko teiginiai apie religijos laisvę, gali būti interpretuojami kaip pastabos kaimynėms. Įveikusi sovietmečio „ateistinę ideologiją“, Mongolija, anot Pranciškaus, yra religijos laisvės simbolis.

Pontifikas nuo penktadienio vieši Mongolijoje, kurioje katalikų bendruomenę sudaro tik apie 1 500 narių. Vienas jo viešnagės tikslų yra skatinti dialogą tarp religijų. Šalyje pirmiausiai vyrauja budizmas ir šamanizmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?