R. T. Erdoganas atvyko į Rusiją derybų su V. Putinu

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį atvyko į Rusijos Juodosios jūros kurortą Sočį derybų su Vladimiru Putinu dėl Ukrainos grūdų eksporto susitarimo atnaujinimo, pranešė Turkijos valstybinė žiniasklaida.

R. T. Erdoganas atvyko į Rusiją derybų su V. Putinu.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
R. T. Erdoganas atvyko į Rusiją derybų su V. Putinu.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 1:41 PM

R. T. Erdoganą lydi didelė delegacija, kurios sudėtyje – Turkijos gynybos, užsienio reikalų, energetikos ir finansų ministrai, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Turkijos vadovas turėtų pasakyti trumpą įžanginį žodį prieš susitikimą, o po šio turėtų įvykti spaudos konferencija, pranešė jo biuras.

Turkija bando atgaivinti JT remiamą susitarimą, pagal kurį buvo leista saugiai gabenti grūdus iš trijų Ukrainos Juodosios jūros uostų. Liepą Rusija pasitraukė iš šio susitarimo, o tada pradėjo pakartotinius oro smūgius prieš Ukrainos uostų infrastruktūrą.

NATO narė Turkija tikisi pasinaudoti susitarimu dėl grūdų kaip pagrindu atnaujinti taikos derybas tarp Maskvos ir Kijevo.

Ankarai pavyko išlaikyti draugiškus ryšius su abiem pusėmis per visą karo laikotarpį. Ji vengė palaikyti Rusijai įvestas Vakarų sankcijas, tačiau tiekė ginklus Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.