JK premjeras R. Sunakas atvyko į Indiją dalyvauti G20 susitikime

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas penktadienį atvyko į G20 aukščiausiojo lygio susitikimą Indijoje, kuri praėjusiais metais aplenkė savo buvusią kolonizatorę ir tapo penktąja pagal dydį pasaulio ekonomika. Jo atvykimą transliavo televizija.

Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 12:29 PM

R. Sunakas, kuris yra indų kilmės ir pirmą kartą po to, kai tapo ministru pirmininku, lankosi šioje šalyje, atvyko kartu su žmona Akshata Murty, vieno turtingiausių Indijos žmonių dukterimi.

R. Sunaką, einantį raudonu kilimu Naujojo Delio oro uoste, pasitiko šokančių moterų grupė.

Britų premjeras sakė, kad jo pagrindiniai akcentai bus parama Ukrainai po Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazijos ir pasaulio ekonomika.

V. Putinas nedalyvauja – ir net neplanuoja per nuotolį sakyti kalbos – G20 susitikime Indijoje, nes Maskvos ir daugelio bloko narių santykiai yra įtempti dėl karo Ukrainoje.

„Putinas ir vėl nepasirodė G20 susitikime, užtat mes parodysime palaikymą Ukrainai“, – rašė R. Sunakas socialiniame tinkle „X“ būdamas pakeliui į Indiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.