Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas atvyko į G20 viršūnių susitikimą Indijoje

Penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atvyko į G20 viršūnių susitikimą ir vadovauja Maskvos delegacijai, nes prezidentas Vladimiras Putinas į jį neatvyko.

S.Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
S.Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 2:59 PM, atnaujinta Sep 8, 2023, 3:00 PM

V. Putinas ne tik nedalyvauja G20 susitikime Indijoje, bet net neplanuoja pasakyti kalbos vaizdo ryšiu. Maskvos ir daugelio G20 grupės šalių santykiai įtempti dėl V. Putino pradėto karo Ukrainoje.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su visomis G20 šalimis, siekdami (...) atremti pastangas aiškinti pasaulio humanitarines ir ekonomines problemas vien tik konfliktu Ukrainoje“, – sakoma S. Lavrovo ministerijos pareiškime prieš jam atvykstant. Ministerija pakartojo Rusijos kalamus teiginius, jog karas buvo „išprovokuotas ir tebėra kurstomas amerikiečių, o tai kenkia Europos saugumui“.

Įtampa paaštrėjo dėl Rusijos atakų prieš Ukrainos grūdų eksporto centrus, savo ruožtu Kijevo pajėgos taikosi į Maskvos jūrų uostus ir karo laivus.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles‘is Michelis, taip pat dalyvaujantis Didžiojo dvidešimtuko susitikime Naujajame Delyje, penktadienį pareiškė, kad Rusijos vykdoma Ukrainos uostų blokada yra „skandalinga“ ir „turi būti sustabdyta“.

Anksčiau atvykęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas sakė, kad V. Putino nedalyvavimas pasaulio lyderių susitikime rodo, jog Rusijos lyderis yra „savo diplomatinės tremties architektas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.