Žiniasklaida: Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas galimai išvyko į Rusiją

Traukinys, kuriuo, kaip manoma, važiuoja Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas, išvyko į Rusiją, pirmadienį pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi neįvardytu pareigūnu.

Kim Jong Unas ir V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kim Jong Unas ir V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-11 12:17

Ši žinia paskelbta pastaruoju metu daugėjus spėlionių, kad retai savo šalį paliekantis ir nuo koronaviruso pandemijos pradžios nekeliavęs Kim Jong Unas gali susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir su juo aptarti galimus ginkluotės susitarimus.

JAV ir kiti pareigūnai neseniai sakė laikraščiui „The New York Times“, kad esama tikimybės, jog šį mėnesį Šiaurės Korėjos vadovas šarvuotu traukiniu nuvyks į Rusijos Vladivostoko miestą ir ten susitiks su Kremliaus šeimininku.

Rusija laikoma istorine Šiaurės Korėjos sąjungininke. Maskva jau kelis dešimtmečius yra svarbi izoliuotos valstybės rėmėja. Kim Jong Unas palaiko Rusijos invaziją į Ukrainą ir, Vašingtono duomenimis, tiekia Maskvai raketas. Liepą V. Putinas buvo pasveikinęs Pchenjano „tvirtą paramą specialiosioms karinėms operacijoms prieš Ukrainą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.