Rusijos lėktuvas su keleiviais tikslo nepasiekė: vos išvengė katastrofos

Rusijoje keleivinis lėktuvas avariniu būdu nusileido viduryje kviečių lauko Novosibirsko srityje. Nusileidimo metu pavyko išvengti aukų ar sužeistųjų, praneša valstybinė agentūra „Rosaviacija“.

„Telegram“ kanalo nuotr.
„Telegram“ kanalo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 1:24 PM, atnaujinta Sep 12, 2023, 2:45 PM

Rusijos oro bendrovės „Ural Airlines“ lėktuvas „Airbus A320“ skrido iš Sočio į Omską. Apie 05.44 val. Maskvos laiku įgula buvo priversta atlikti avarinį nusileidimą.

„Nusileidimas buvo atliktas pasirinktoje vietoje netoli Kamenkos kaimo (apie 180 km nuo Novosibirsko)“, – sakė „Rosaviacija“.

Skelbiamas lėktuvu skridusių keleivių skaičius skiriasi. „Rosaviacija“, remdamasi įgulos duomenimis, teigia, kad lėktuvu skrido 159 keleiviai ir 6 įgulos nariai, o Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija praneša apie 167 žmones, įskaitant 6 įgulos narius ir 23 vaikus. Novosibirsko srities gubernatorius teigė, kad lėktuve buvo 170 žmonių.

„RIA Novosti“ duomenimis, visi lėktuve buvę žmonės buvo saugiai evakuoti, niekas nebuvo sužeistas. Teigiama, kad lėktuvas nesudegė ir nepatyrė jokių pastebimų pažeidimų ar sugadinimų, nors kai kuriuose vaizdo medžiagose iš nusileidimo vietos matyti kylantys dūmai virš dešiniojo lėktuvo šono virš sparno.

Keleiviams buvo parengta laikina apgyvendinimo vieta artimiausio miestelio kultūros namuose. Iš Omsko organizuoti pagalbos pakilo AN-26 su „Rosaviatsia“ gelbėtojais, o į avarijos vietą buvo išsiųsti autobusai.

Rusija rikiuojasi pirmose pagal lėktuvų katastrofų ir įvairių aviakatastrofų skaičių. Aviacijos ekspertas Kirilas Novikovas neseniai kalbėjo apie kritinę Rusijos civilinės aviacijos būklę.

Dėl Vakarų sankcijų Rusijos oro transporto bendrovės negali tinkamai remontuoti ir prižiūrėti savo orlaivių, nes neįmanoma legaliai įsigyti atsarginių dalių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.