Žiniasklaida: R. Kadyrovą ištiko koma – jo būklė kritinė Po transplantacijos prasidėjo atmetimas

Pagrindinis Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos direktoratas patvirtino informaciją apie kritinę 46-erių Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo būklę. Anksčiau šaltiniai čečėnų diasporoje informavo, kad R. Kadyrovą ištiko koma, skelbia Ukrainos naujienų portalas „Obozrevatel“.

 Ramzanas Kadyrovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ramzanas Kadyrovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ramzanas Kadyrovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ramzanas Kadyrovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-09-15 19:35, atnaujinta 2023-09-16 11:08

Išskirtiniame komentare Ukrainos ministerijos atstovas Andrijus Jusovas pranešė, kad R. Kadyrovo liga paūmėjo, o tai lėmė sunkią jo būklę. „Taip, tikrai yra informacijos, kad karo nusikaltėlis Kadyrovas yra sunkios būklės, ankstesnės ligos paūmėjo ir sukėlė tokią sunkią būklę“, – sakė jis.

A. Jusovas pridūrė, kad informaciją apie kritinę Čečėnijos vadovo būklę patvirtina įvairūs šaltiniai, o ligos priežastis nėra sužalojimas.

„Informaciją patvirtina įvairūs šaltiniai medicinos ir politikos sluoksniuose. Nekalbame apie sužalojimus. Reikia papildomai patikslinti kitas detales. Jis ilgai sirgo, turėjo sisteminių sveikatos problemų. Tačiau pastarąsias dienas jis buvo sunkios būklės“ – sakė Ukrainos žvalgybos atstovas.

Priminsime, kad anksčiau „Obozrevatel“ šaltiniai čečėnų diasporoje pranešė, kad R. Kadyrovas jau keletą dienų yra komos būsenos. Jis buvo nuskraidintas į Maskvą, bet ten niekuo negalėjo jam padėti, todėl buvo grąžintas į Čečėniją. Šiuo metu planuojama jį perkelti gydytis į užsienį, tikriausiai į JAE.

Gandai apie sunkią R. Kadyrovo ligą sklandė jau kelis mėnesius. Dar 2023 metų kovą Vokietijos laikraštis „Bild“, turėdamas omenyje buvusį Čečėnijos vicepremjerą Akhmadą Zakajevą, šiuo metu gyvenantį tremtyje, rašė, kad R. Kadyrovas serga sunkia inkstų liga ir jis į Čečėniją atsivežė gydytoją iš JAE, nes nepasitiki Maskvos gydytojais.

Buvo atkreiptas dėmesys į staigius R. Kadyrovo išvaizdos pokyčius, ypač į stiprų veido patinimą ir medicinos prietaisą ant piršto, todėl buvo manoma, kad jo inkstai nebefunkcionavo.

Vienas iš jo sūnų netiesiogiai patvirtino tėvo ligą, paskelbdamas emocingą vaizdo įrašą apie tai, kaip sunku prarasti tėvą.

Pats R. Kadyrovas ne kartą bandė paneigti gandus apie savo ligą, tuo pačiu pareiškęs, kad „vis tiek nenori ilgai gyventi“.

Šaltiniai: R. Kadyrovui po transplantacijos prasidėjo atmetimas, viskas blogai

R. Kadyrovas turi labai rimtų inkstų problemų, sako Rusijos opozicijos lyderis Genadijus Gudkovas.

Čečėnijos vadovas R. Kadyrovas turi didelių sveikatos problemų. Jam buvo atlikta inkstų operacija, kuri buvo nesėkminga, skelbia dialog.ua.

Šia informacija rugsėjo 14 d. pasidalijo Rusijos opozicionierius ir buvęs Valstybės Dūmos deputatas G. Gudkovas, remdamasis aukšto rango šaltiniais Čečėnijoje.

Anot jų, R. Kadyrovo problemos buvo tokios rimtos, kad jam prireikė persodinti inkstą. Ir, matyt, operacija buvo nesėkminga, prasidėjo atmetimas.

„Paskambinau įžymiems čečėnams ir paklausiau: „Ar jis kvailas, narkomanas, ar tikrai jo sveikatos būklė prasta. Jie sako, kad, jų duomenimis, (...) jis tikrai (serga – red.). Buvo operacija, transplantacija, bet ji ne iki galo pavyko, neva ne viskas ten prigijo, prasidėjo kažkokie pūliniai... Jo sveikata tikrai prasta“, – pasakojo G. Gudkovas.

Gandai apie staigų R. Kadyrovo sveikatos pablogėjimą pasirodė 2023 metų pavasarį. Ligą ypač signalizavo pasikeitusi Čečėnijos vadovo išvaizda: jis priaugo daug svorio, atrodė ištinęs ir nesveikas. Versija apie inkstus pasirodė iškart.

Buvo gandų, kad problemos kilo dėl apsinuodijimo. Pastaruoju metu, kaip pažymi šaltiniai, Čečėnijos vadovas didžiąją laiko dalį praleidžia užsienyje, pasitraukdamas iš respublikos valdymo.

Anksčiau dėl R. Kadyrovo ligos Rusijos Federacijoje dingo Čečėnijos sveikatos apsaugos ministras. Šaltiniai teigia, kad jis galėjo būti žiauriai nužudytas respublikos vadovo įsakymu.

Taip pat buvo skelbta, kad R. Kadyrovas, būdamas neadekvačios būsenos, įrašė dar vieną vaizdo įrašą su pretenzijomis JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.