Užfiksuota, kaip okupantai nutempė Rusijos fregatą „Admiral Makarov“ į Sevastopolio uostą

Palydovinėje nuotraukose užfiksuota, kaip rusai fregatą „Admiral Makarov“ nutempė į okupuoto Sevastopolio uostą. Minėtą nuotrauką paskelbė  RFE/RL Rusijos tarnyba, ją rugsėjo 15 d. rytą užfiksavo bendrovė „Planet“.

Rusijos fregata „Admiral Makarov“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos fregata „Admiral Makarov“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2023, 3:01 PM

Nuotraukoje Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną tempia du laivai vilkikai. Pagal vieną iš versijų, jo judėjimas gali būti ne dėl patirtų pažeidimų ir buvo vykdomas įprastu režimu, rašo žurnalistai.

Spalio 29 d. okupantai paskelbė apie dronų ataką Sevastopolio įlankos vandenyse. Tuo metu Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad, be minų tralerio „Ivan Golubets“, „šiek tiek apgadinta“ ir bumo užtvara Južnajos įlankoje.

Tuo metu Ukrainos pietinė vadovybė pareiškė, kad sprogimus Sevastopolyje galėjo sukelti nesėkmingi priešlėktuvinės gynybos raketų paleidimai.

JAV karo studijų institutas išanalizavo filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip nežinomas skaičius antžeminių bepiločių orlaivių smogė bent vienai Grigorovičiaus klasės fregatai Sevastopolyje. Žurnalistai padarė išvadą, kad tai buvo „Admiral Makarov“. Vėliau palydovinės nuotraukos patvirtino tariamą žalą.

Rugpjūtį paaiškėjo, kad laivas buvo nudažytas kamufliažiniais dažais ant laivo priekinės dalies ir laivagalio.

Parengta pagal nv.ua inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.