Po pranešimų apie R. Kadyrovo mirtį – nauji vaizdo įrašai: Čečėnijos lyderis sureagavo į „melą“

​Rugsėjo 17 d. rytą Rusijos „Telegram“ kanaluose paplito žinutės, kuriose buvo teigiama, kad Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas mirė. Tačiau ilgai netrukus, jo „Telegram“ kanale pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose pastarasis vaikštinėja per lietų ir mėgaujasi grynu oru.

R. Kadyrovas.<br>Stopkadras iš vaizdo įrašo.
R. Kadyrovas.<br>Stopkadras iš vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2023, 2:24 PM, atnaujinta Sep 17, 2023, 2:49 PM

Sekmadienį R. Kadyrovo „Telegram“ kanale pasirodė du vaizdo įrašai. Pirmajame vaizdo įraše jis matomas vilkintis lietpaltį ir vaikštinėjantis nenustatytoje vietoje. Jis šypsosi, bet jo veidas atrodo patinęs. 

Įrašuose jis neva sureagavo į „melą internete“, nesileisdamas į platesnes detales.

Antrame vaizdo įraše girdėti, kaip jis kalba čečėniškai, o paskui rusiškai sako „sportuokite“.

„Visiems, kurie nesugeba atskirti tiesos nuo melo internete, primygtinai rekomenduoju pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru ir susitvarkyti savo mintis, – sakoma prie vaizdo įrašų. – Lietus gali būti nuostabiai gaivinantis“.

Nebuvo galima iš karto nustatyti, kada vaizdo įrašai buvo daryti, tačiau filmuota medžiaga paskelbta po nepatvirtintų pranešimų socialinėje žiniasklaidoje, kad Čečėnijos vadovas atsidūrė komoje.

R. Kadyrovas – vienas entuziastingiausių Maskvos karo Ukrainoje rėmėjų, o jo batalionai ten kaunasi kartu su reguliariosiomis Rusijos pajėgomis.

Buvęs sukilėlių lyderis, tapęs Kremliaus sąjungininku, ilgą laiką save vadino Vladimiro Putino „pėstininku“.

2007 metais Čečėnijos prezidentu išrinktas R. Kadyrovas valdo musulmonišką Čečėniją plačiai sklindant įtarimams apie neteismines egzekucijas ir oponentų kankinimus.

Priminsime, kad anksčiau „Obozrevatel“ šaltiniai čečėnų diasporoje pranešė, kad R. Kadyrovas jau keletą dienų yra komos būsenos. Jis buvo nuskraidintas į Maskvą, bet ten niekuo negalėjo jam padėti, todėl buvo grąžintas į Čečėniją.

Gandai apie sunkią R. Kadyrovo ligą sklandė jau kelis mėnesius. Dar 2023 metų kovą Vokietijos laikraštis „Bild“, turėdamas omenyje buvusį Čečėnijos vicepremjerą Akhmadą Zakajevą, šiuo metu gyvenantį tremtyje, rašė, kad R. Kadyrovas serga sunkia inkstų liga ir jis į Čečėniją atsivežė gydytoją iš JAE, nes nepasitiki Maskvos gydytojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.