Karalius Karolis III su žmona šią savaitę vyks valstybinio vizito į Prancūziją

Šią savaitę Anglijos karalius Karolis III pagaliau atvyksta savo pirmojo valstybinio vizito į Prancūziją, praėjus šešiems mėnesiams po to, kai dėl riaušių ir streikų pirmasis jo kaip karaliaus vizitas paskutinę minutę buvo atidėtas.

Karolis III.<br>Katielee Arrowsmith/SWNS/Scanpix nuotr.
Karolis III.<br>Katielee Arrowsmith/SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 9:59 AM

74 metų britų valstybės vadovo ir jo 76 metų žmonos karalienės Kamilos vizitas prasidės trečiadienį. Trijų dienų kelionės į Paryžių ir Bordo maršrutas iš esmės liko nepakeistas nuo kovo mėnesio.

Vizito metu vyks iškilmingi oficialūs renginiai su prezidentu Emmanueliu Macronu, kurio nepopuliarios pensijų reformos anksčiau šiais metais sukėlė pilietinius neramumus, taip pat mažiau formalūs susitikimai su visuomene.

Karališkoji pora, E. Macronas ir jo žmona Brigitte bus oficialiai pasitikti prie Triumfo arkos ir padės atminimo vainikus prieš eiseną plačiu Eliziejaus laukų prospektu.

Prancūzijos vadovas ir pirmoji ponia surengs valstybinį pokylį Karolio ir Kamilos garbei Versalyje – rūmuose į vakarus nuo Paryžiaus, kurie yra Prancūzijos karališkosios šeimos ir 1789 metų kruvinos respublikonų revoliucijos sinonimas.

Tarp kitų svarbiausių įvykių bus Karolio III kalba (greičiausiai prancūzų kalba), kurią jis pasakys įstatymų leidėjams Senate.

Daugelis renginių bus susiję su abiejų porų propaguojamomis temomis – nuo aplinkosaugos ir tvarumo iki raštingumo ir jaunimo verslumo skatinimo.

Šiauriniame Paryžiaus priemiestyje Sen Deni, kuriame yra nacionalinis stadionas ir kitų metų Olimpinių žaidynių vieta, vyks susitikimai su vietos bendruomenėmis ir sporto žvaigždėmis.

Pietvakariniame Bordo mieste, kurį 12 amžiuje valdė Karolio III protėvis Henrikas II ir kuriame vis dar gyvena apie 39 tūkst. britų išeivių, karalius aplankys ekologišką vynuogyną ir susitiks su ugniagesiais, kovojančiais su klimato sukeltais gaisrais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.