Nėščia rusų karė už dezertyravimą gavo kalėti šešerius metus

Nėščia Rusijos karė nuteista kalėti šešerius metus už tai, kad neatvyko atlikti savo pareigų, pirmadienį pranešė laikraštis „Kommersant“.

Nėštumas.<br>J. Stacevičius asociatyvi nuotr.
Nėštumas.<br>J. Stacevičius asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 8:57 PM, atnaujinta Sep 18, 2023, 8:58 PM

Bylą nagrinėjęs teismas neatsižvelgė į jos karinio dalinio medicinos tarnybos pranešimą, kuriame buvo rekomenduota laikinai atleisti ją nuo tarnybos.

Pietinio Vladikaukazo miesto karo teismas nusprendė, kad moteris neišėjo iš darbo, todėl už nepasirodymą darbe turi būti patraukta atsakomybėn kaip dezertyrė. Gynyba teigė apskųsianti nuosprendį.

Grandinė, pasirašiusi sutartį su kariuomene 2016 m., jau turi 5 metų vaiką, pranešė Rusijos žiniasklaida, remdamasi teismo informacija.

Teismas bausmės vykdymą atidėjo iki 2032 m., kai jos vaikai bus vyresni.

Rusija jau beveik 19 mėnesių kariauja prieš kaimyninę Ukrainą ir patiria didelių nuostolių. Praėjusiais metais Maskva, patyrusi didelių nuostolių Ukrainoje, paskelbė neva dalinę mobilizaciją ir mobilizavo maždaug 300 tūkst. kareivių, bet dešimtys tūkstančių rusų pabėgo į užsienį, kad nereikėtų eiti į karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.