Estija skelbia griežtą sprendimą: iš Latvijos išsiunčiamų Rusijos piliečių nepriims

Policijos ir sienos apsaugos departamentas stebės, kad nė vienas iš maždaug 3600 Rusijos piliečių, kuriems tikriausiai bus duotas nurodymas išvykti iš Latvijos, neatsidurtų Estijoje.

Pasienis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pasienis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pasienis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasienis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 5:22 PM

Tai pareiškė Estijos vidaus reikalų ministerijos vadovas socialdemokratas Lauris Läänemetsas, šalies parlamente atsakydamas į opozicijos deputatės Hellės Moonikos Helmės iš EKRE frakcijos klausimą.

„Policijos ir sienos apsaugos departamentas užtikrins, kad nė vienas iš jų čia neatsidurtų. Iš tikrųjų, Latvijos valstybė nori, kad šie piliečiai ne išvyktų į Baltijos šalis, o grįžtų į savo tėvynę. Ir jeigu žmogus yra Rusijos pilietis, tai Rusija turi jį priimti, Rusija negali jo atsisakyti“, – paaiškino L. Läänemetsas.

Bet VRM vadovas nežino, kas bus, jei Latvija neįstengs užtikrinti Rusijos piliečių, turinčių išvykti iš šalies, perdavimo Rusijos Federacijai.

„Nežinau, kaip su jais susitvarkys latviai, bet, žinoma, mes jų nepriimsime, nes jiems reikia leidimo gyventi čia, taip pat turi būti paisoma visų kitų teisių ir sąlygų. Mes įvedėme sankcijas Rusijos piliečiams, mes neketiname to jiems suteikti“, – pareiškė ministras.

Pirmadienį buvo sužinota, kad apie 3600 Rusijos piliečių, nuolat gyvenančių Latvijoje, šią savaitę gaus laišką, kuriame rašoma, kad jie privalo išvykti iš šalies per 90 dienų, pranešė TV3 žinių laida „Neka Personīga“.

Prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, Latvija sugriežtino kalbos mokėjimo reikalavimus, o Rusijos piliečiai, kurie bus paprašyti išvykti iš Latvijos, neišlaikė latvių kalbos egzamino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.