Jungtinėje Karalystėje – baisiausias tėvų košmaras: lietuvis bandė iš parduotuvės pagrobti vaiką

Jungtinėje Karalystėje nuteistas 61-erių lietuvis, mėginęs iš parduotuvės pagrobti vaiką, rašo dienraštis „Daily Mail“.

Anglijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Anglijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
S.Paškevičius.<br>Didžiojo Mančesterio policijos nuotr.
S.Paškevičius.<br>Didžiojo Mančesterio policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 6:44 AM

Remiantis bylos duomenimis, Sergejus Paškevičius Heivudo miestelyje, esančiame Didžiajame Mančesteryje Anglijoje, praėjusių metų liepos 23 d. mėgino pagrobti trimetį berniuką „Aldi“ parduotuvėje, tačiau jį sustabdė septynmetis berniuko brolis.

Susimokėjęs kasoje S.Paškevičius nuėjo prie didelio stalo, esančio šalia parduotuvės lango, kad susidėliotų pirkinius į savo krepšį. Berniukų motina palydėjo savo vaikus iki to pačio stalo ir paprašė jų palaukti, o paskui grįžo prie kasos susimokėti.

Atsisukus patikrinti savo vaikų ji pamatė, kad lietuvis su jais kalbasi. Po kelių sekundžių moteris išvydo savo kelerių metų vaiką prispaustą prie vyro krūtinės. Vyresnysis berniukas bandė ištraukti brolį iš S.Paškevičiaus rankų. Galiausiai jam pavyko ir jis sparčiu žingsniu nuėjo link savo motinos.

Tuo metu S.Paškevičius išėjo iš parduotuvės apsimesdamas, kad nieko neįvyko. Po incidento buvo paskelbta vyro paieška. Socialiniuose tinkluose buvo paviešinta informacija apie lietuvį, kas padėjo žmonėms jį atpažinti ir pranešti policijai.

„S. Paškevičius savo šokiruojančiais veiksmais kėlė pavojų visuomenei, tačiau, laimei, jo ketinimai nesibaigė niekuo rimtesniu nei grėsmingu žingsniu pagrobti vaiką iš tėvų, – teigė Ročdeilio rajono detektyvas seržantas Andrew Whitehillas. – Tai, ko gero, yra baisiausias kiekvieno tėvo košmaras, ir dėl greitų visų suinteresuotų asmenų, įskaitant vietos visuomenę, veiksmų mums pavyko sulaikyti atsakingą asmenį.“

„Dabar jis praleis daugiau laiko už grotų, kad galėtų apmąstyti savo veiksmus, o mes, kaip pareigūnai, visuomet į tokio pobūdžio incidentus žiūrėsime su tokiu dėmesiu ir rimtumu, kokio jie nusipelno“, – pridūrė pareigūnas.

2023 m. rugsėjo 15 d. „Minshull Street“ karūnos teisme S.Paškevičius buvo nuteistas trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausme už bandymą atimti vaiką iš teisėto asmens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.