R. T. Erdoganas: pasitikiu Rusija tiek pat, kiek ir Vakarais

Kalbėdamas apie neseniai įvykusį susitikimą su Vladimiru Putinu, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad jis pasitiki Rusija tiek pat, kiek ir Vakarais. Taip pat jis paminėjo, jog jam nepavyko įtikinti Rusijos lyderio atnaujinti Juodosios jūros grūdų sandorį, iš kurio Kremlius pasitraukė liepos mėnesį, tačiau išpešė pažadą, kad Rusija Afrikai tieks milijoną tonų grūdų. 

R. T. Erdoganas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Turkija ir Švedija.<br>EPA-Eltos nuotr.
Turkija ir Švedija.<br>EPA-Eltos nuotr.
V. Putinas ir R. T. Erdoganas.<br>EPA/ELTA nuotr.
V. Putinas ir R. T. Erdoganas.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 5:22 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 5:23 PM

„Neturiu jokios priežasties jais nepasitikėti“, – JAV transliuotojui PBS vėlai pirmadienį sakė Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke dalyvaujantis R.T.Erdoganas.

„Tiek, kiek patikimi Vakarai, tiek pat patikima ir Rusija. Pastaruosius 50 metų laukėme prie ES slenksčio ir šiuo metu pasitikiu Rusija lygiai taip pat, kaip ir Vakarais“, – kalbėjo jis.

Jo užuomina apie ES susijusi su ilgametėmis šalies pastangomis tapti bloko nare – pastangomis, kurios dešimtmečius buvo nesėkmingos.

Turkija ir R.T.Erdoganas yra svarbūs veikėjai Ukrainos konflikte. Ankara palaiko glaudžius ryšius su Maskva, tačiau karo metu taip pat teikė karinę pagalbą ir Kijevui.

Praėjusiais metais Turkija ir Jungtinės Tautos sudarė susitarimą, pagal kurį iš jos Juodosios jūros uostų buvo leista saugiai gabenti Ukrainos grūdus, siekiant sumažinti pasaulinę maisto krizę. Visgi prieš du mėnesius Maskva pasitraukė iš susitarimo, teigdama, kad nebuvo laikomasi lygiagretaus susitarimo, pagal kurį buvo leista eksportuoti jos maisto produktus ir trąšas.

Turkija taip pat aktyviai prisidėjo prie to, kad Švedija, turinti bendrą sieną su Rusija, negalėtų įstoti į NATO.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.