Žurnalistai išsiaiškino, kur buvo nufilmuotas naujausias R. Kadyrovo vaizdo įrašas

46-erių Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo „Telegram“ kanale pasirodęs vaizdo įrašas, kuriuo siekta paneigti internete sklindančius jo mirties gandus, buvo nufilmuotas jo rezidencijoje Grozno centre. Tokią išvadą padarė „Sky News“ žurnalistai, išanalizavę R.Kadyrovo vaizdo pranešimą.

R. Kadyrovas.<br>Stopkadras iš vaizdo įrašo.
R. Kadyrovas.<br>Stopkadras iš vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 12:05 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 12:06 PM

Tai, kad įrašą jis sukūrė savo rezidencijos teritorijoje, liudija medžių eilė, du pėsčiųjų takai, kuriuos skiria žolė, ir fone matomas pastatas.

Be to, remiantis orų pranešimais, Grozne tą dieną anksti ryte ir po pietų „smarkiai lijo“ bei buvo debesuota. Praėjusią savaitę Grozne lietaus nebuvo.

Žinios apie R. Kadyrovo „mirtį“

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Čečėnijos lyderio būklė labai pablogėjo dėl sveikatos problemų. Įvairiuose Rusijos „Telegram“ kanaluose buvo skelbiama, kad jis arba ištiktas komos, arba jau mirė.

Tuo pat metu sekmadienį R.Kadyrovo „Telegram“ kanale pasirodė vaizdo įrašas, kuriame jis ragina vaikščioti tuos, kurie internete „nesugeba atskirti tiesos nuo melo“.

Rusijos žurnalistai išsiaiškino, kad R.Kadyrovo verslo lėktuvas rugsėjo mėnesį tris kartus skrido į Maskvą. Po paskutinio skrydžio jis ten ir liko.

Kremlius pareiškė, kad nesuteiks „informacijos apie Ramzano Kadyrovo sveikatą“. Tuo tarpu jo interneto svetainėje teigiama, kad R.Kadyrovas nuo liepos 3 d. atostogauja.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.