N. Humeniuk: Ukrainai pavyko sudaryti humanitarinį koridorių laivams Juodojoje jūroje

Ukrainai pavyko sudaryti humanitarinį koridorių laivams Juodojoje jūroje, penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk, komentuodama situaciją Kryme.

Juodoji jūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Juodoji jūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-22 15:47

„Žinome, kad ten (Kryme) vyksta tam tikri įvykiai. Bet kreipiuosi į visus, kurie entuziastingai sutinka geras naujienas iš šios teritorijos: reikia suvokti, kad priešas jau seniai dislokavo daug bazavimosi punktų Krymo pusiasalyje, todėl Gynybos pajėgoms dar reikia daug nuveikti, kad sunaikintų visus priešo pajėgumus šioje teritorijoje. Tokių taškų Krymo žemėlapyje tebėra daug, ir mes dar ilgai turėsime dirbti prieš juos. Sezonas tęsiasi, dar bus daug informatyvaus ir įdomaus“, – žadėjo pareigūnė.

Atsakydama į klausimus apie situaciją Juodojoje jūroje, ji dar kartą priminė, kad priešas nelaiko savo laivų bazavimosi punktuose, bijodamas Gynybos pajėgų smūgių.

„Jie bando slėptis už civilinių laivų, yra sukūrę stebėjimo rajoną prie Kerčės sąsiaurio, ten telkia civilinius laivus, už kurių slepiasi. Teritoriją, kurią sąlyginai galima apibrėžti kaip rytinę Krymo pakrantę, ir Novorosijsko kryptį jie vis dar laiko daugiau ar mažiau saugia sau. Nors laivo „Olenogorskij šachtior“ pavyzdys gana iškalbingas, ir tuo saugumu visiškai pasikliauti negalima“, – pažymėjo N. Humeniuk.

Komentuodama situaciją Gyvačių saloje, pareigūnė pareiškė, kad ten okupantai rusai aktyviai naudoja aviaciją ir mėto valdomas aviacines bombas.

„Ten priešas bando demonstruoti savo dominavimą, pasitelkdamas taktinę aviaciją ir mėtydamas valdomas aviacines bombas. Laikydami lėktuvus mūsų oro gynybai nepasiekiamu atstumu, jie bando pakenkti civilinei laivybai valdomomis aviacinėmis bombomis“, – sakė N. Humeniuk.

Anot jos, rajonai aplink salą gali būti užminuoti, o valdomos aviacinės bombos ten gali sukelti papildomą detonaciją.

Pareigūnė taip pat pažymėjo, kad Ukrainai pavyko sudaryti humanitarinį koridorių laivams Juodojoje jūroje.

„Tai, kad Gynybos pajėgos ten stengiasi užtikrinti humanitarinio jūrų transporto koridoriaus funkcionavimą, neduoda priešui ramybės. Tačiau akivaizdu, kad pasaulio bendruomenė mumis pasitiki. Tikėdami Ukrainos gynybos pajėgomis, laivai naudojasi šiuo humanitariniu koridoriumi“, – pabrėžė N. Humeniuk.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, penktadienį laikinai okupuotame Sevastopolyje nuaidėjo sprogimai. Virš Sevastopolio įlankos matyti dūmai. Okupacinis Sevastopolio „gubernatorius“ Michailas Rozvožajevas pareiškė, kad Juodosios jūros laivyno štabui smogė raketa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.