Azerbaidžanas pažadėjo Jungtinėms Tautoms, kad nediskriminuos Kalnų Karabacho armėnų

Azerbaidžanas šeštadienį pažadėjo Jungtinėms Tautoms, kad užtikrins vienodą požiūrį į etninius armėnus iš ginčijamos Kalnų Karabacho teritorijos, kurią Baku greitai atgavo po to, kai kelis dešimtmečius ją kontroliavo separatistai.

Armėnijos kariai, Kalnų Karabachas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Armėnijos kariai, Kalnų Karabachas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2023, 7:46 PM, atnaujinta Sep 23, 2023, 7:47 PM

„Noriu pakartoti, kad Azerbaidžanas yra pasiryžęs reintegruoti etninius Azerbaidžano Karabacho regiono armėnus kaip lygiaverčius piliečius“, – sakė užsienio reikalų ministras Jeyhunas Bayramovas kalbėdamas JT Generalinėje Asamblėjoje.

„Konstitucija, Azerbaidžano nacionaliniai įstatymai ir mūsų prisiimti tarptautiniai įsipareigojimai yra tvirtas pagrindas šiam tikslui pasiekti“, – sakė jis.

Azerbaidžanas antradienį per greitą operaciją atgavo šios kalnuotos teritorijos kontrolę. Etniniai armėnų separatistai penktadienį pažadėjo atiduoti savo ginklus pagal susitarimą, tarpininkaujant Maskvai.

Jei paliaubos pasitvirtins, tai gali reikšti tris dešimtmečius nuo Sovietų Sąjungos žlugimo trukusio konflikto tarp Armėnijos ir Azerbaidžano pabaigą.

„Mes ir toliau tvirtai tikime, kad Azerbaidžanui ir Armėnijai yra istorinė galimybė užmegzti gerus kaimyninius santykius ir taikiai sugyventi vienam šalia kito“, – sakė J. Bayramovas.

Armėnija, kuri daugiausia yra krikščioniška, apkaltino daugiausia musulmonų gyvenamą Azerbaidžaną etninio valymo planu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.