Prabilo, kas galėjo lemti R. Kadyrovo sveikatos problemas: „15 metų vartojo narkotikus, todėl dabar miršta“

Ičkerijos čečėnų respublikos premjeras Achmedas Zakajevas pareiškė, kad Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas 15 metų vartojo narkotikus. Jo nuomone, tokia priklausomybė 46-erių Čečėnijos vadovą privedė prie ligoninės lovos ir grėsmės gyvybei.

A. Zakajevas ir R. Kadyrovas.
A. Zakajevas ir R. Kadyrovas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-24 11:57, atnaujinta 2023-09-24 12:15

Praėjusią savaitę čečėnų opozicijos aktyvistas Abubakaras Jangulbajevas pareiškė, kad R.Kadyrovas „mirė“. Tuo tarpu Kremlius apie Čečėnijos lyderio būklę tyli.

Tuo pat metu Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba teigė, kad R Kadyrovo būklė tikrai sunki. Savo ruožtu, A.Zakajevas teigia, kad čečėnų lyderis ilgą laiką vartojo „raminamuosius“, o tiksliau, narkotikus.

Tai, anot jo, lėmė tikėtinus sveikatos sutrikimus. Pranešama, kad Jungtiniuose Arabų Emyratuose R. Kadyrovui bandyta persodinti inkstą, tačiau jis „neprigijo“.

„Dėl to jis patyrė labai rimtų sveikatos komplikacijų“, – „Channel 24“ sakė A.Zakajevas.

Kartu jis atmetė teoriją, kad Čečėnijos lyderį galėjo nunuodyti Rusijos FSB, kaip mano kai kurie ekspertai. A.Zakajevas sako, kad R.Kadyrovas Kremliui vis dar yra pernelyg vertinga figūra: jis Rusijai naudingas „gyvas“, o alternatyvaus jam „veido“ sukūrimas užima daug laiko.

Kartu R.Kadyrovo „mirtis“ leis paversti jį „šiukšlių konteineriu“, į kurį Rusija galės išmesti dalį savo nusikaltimų, pabrėžė A.Zakajevas.

„Jis yra šiukšlių dėžė, kuri buvo sukurta Čečėnijoje. Visas negatyvas, kurį turi Čečėnija, arba nusikaltimų, kuriuos Čečėnijoje įvykdė Rusijos specialiosios tarnybos ir Rusija, pasekmės – visa tai jie perkels R.Kadyrovui“, – pažymėjo jis.

Tuo tarpu Kremliaus atstovas spaudai D. Peskovas atsisakė nurodyti, kokios būklės yra R.Kadyrovas.

Primename, kad gandai apie R. Kadyrovo „mirtį“ pasklido kartu su A.Jangulbajevo pranešimu rugsėjo 17 d. Kitą dieną Rusijos žiniasklaida „pagavo“ V.Putino spaudos sekretorių Dmitrijų Peskovą ir pabandė išsiaiškinti, kas nutiko R.Kadyrovui.

Atsakydamas, D.Peskovas pareiškė, kad R.Kadyrovas nėra Kremliaus jurisdikcijoje, todėl jokių pažymų apie jo sveikatos būklę nebus. Tuo pat metu rugsėjo 18 d. Čečėnijos vadovo interneto svetainėje pasirodė įsakymas dėl R.Kadyrovo atostogų. Pažymėta, kad jis jį išleido liepos 3 d.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.