Vokietija nepritaria siūlomoms ES migracijos taisyklėms

Vokietijos užsienio reikalų ministrė nepritaria naujoms ES migracijos taisyklėms, nes, anot jos, priėmus naujuosius pasiūlymus į Vokietiją iš kitų Europos valstybių galėtų atvykti daugiau neteisėtų migrantų, praneša dpa.

 Neteisėti migrantai Vokietijoje.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Neteisėti migrantai Vokietijoje.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2023, 8:25 PM

Užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock šią temą komentavo sekmadienį, Europos Sąjungoje besitęsiant intensyvioms deryboms dėl Bendros Europos prieglobsčio sistemos reformos.

Kai kurios ES valstybės ragina įtraukti punktą dėl migrantų krizės, kuris leistų joms reaguoti lanksčiau jeigu į Europą vyktų daug neteisėtų migrantų, panašiai kaip buvo 2015 m.

Sekmadienį socialiniame tinkle „X“ („Twitter“) ministrė išreiškė nuogąstavimą, kad pagal naująjį pasiūlymą dėl migrantų krizės sureguliavimo valstybės narės turėtų didelę veiksmų laisvę vietoje „tvarkingų procedūrų“, o dėl to jos gali būti suinteresuotos praleisti daug neregistruotų pabėgėlių į Vokietiją.

Todėl ji sako, kad Vokietijos vyriausybė negali pritarti tokioms taisyklėms.

Priklausomai nuo to, kaip krizės reguliavimo mechanizmai būtų taikomi prie ES išorės sienos, tos šalys, kurias migrantai pasiekia pirmiausiai, galėtų vadovautis nepaprastosios padėties taisyklėmis ir leisti daliai migrantų vykti į Vokietiją ir kitas, labiau pasiturinčias, Šiaurės Europos valstybes.

Pagal siūlomas taisykles, ES valstybės narės taip pat galėtų priverstinai deportuoti daugiau neteisėtų migrantų į jų kilmės šalis.

Anksčiau Vokietija prieštaravo nuostatoms dėl migrantų krizės sureguliavimo, nes nuogąstavo, kad migrantų apgyvendinimo ir rūpybos standartai pernelyg pablogėtų.

A. Baerbock sako veikianti išvien su vidaus reikalų ministre Nancy Faeser, kad būtų atsižvelgta į Vokietijos reiškiamą susirūpinimą ir, kad Europos prieglobsčio sistema iš tikrųjų veiktų ištikus krizei, o ne atvertų vartus chaosui.

Tuo pačiu metu ji ragina kuo greičiau priimti Bendrą Europos prieglobsčio sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.