Kubos ambasada Vašingtone užpulta Molotovo kokteiliais

Sekmadienio vakarą Kubos ambasadą Vašingtone užpuolė vyras, sviedęs du Molotovo kokteilius, pranešė šalies užsienio reikalų ministras, apibūdinęs incidentą kaip „teroristinį užpuolimą“.

 Kuba<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kuba<br> AFP/Scanpix nuotr.
Kuba<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kuba<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-09-25 10:42, atnaujinta 2023-09-25 10:47

„Kubos ambasada JAV buvo teroristinio išpuolio, kurį įvykdė asmuo, sviedęs du Molotovo kokteilius, taikinys. Darbuotojai nenukentėjo“, – socialinėje platformoje „X“ paskelbė Bruno Rodriguezas.

Tai buvo jau antrasis per pastaruosius metus išpuolis prieš Kubos atstovybę Vašingtone. 2020 m. balandį vyras apšaudė pastatą, bet niekas nebuvo sužeistas.

Sekmadienio išpuolis buvo įvykdytas praėjus kelioms valandoms, kai Kubos prezidentas Miguelis Diazas-Canelis grįžo į Havaną iš Niujorko, kur dalyvavo Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje ir susitiko su JAV kubiečiais.

Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantys kubiečiai Niujorke surengė demonstracijas prieš M. Diazo-Canelio pasirodymą JT, tai rodo įrašai ir vaizdo įrašai socialinėje žiniasklaidoje.

„Prieš Kubą nusiteikusios grupuotės griebiasi terorizmo, kai jaučiasi nebaudžiamos, dėl to Kuba ne kartą perspėjo JAV valdžią“, – po sekmadienio išpuolio sakė B. Rodriguezas.

2020 m. balandį Kubos užsienio reikalų ministras iškvietė tuometinę JAV reikalų patikėtinę Havanoje Marą Tekach ir pareiškė „ryžtingą protestą“ dėl „teroristinės agresijos“ prieš ambasadą.

Po šaudymo pastato sienose ir kolonose liko kulkų žymės, buvo sudaužytas gatvės žibintas, išdužo fasado langai, sutrupėjo papuošimai. JAV pareigūnai dėl išpuolio suėmė 42 metų Alexanderą Alazo. Pasak JAV teisingumo departamento, 2020 m. liepą A. Alazo buvo pateikti kaltinimai, tarp jų ir „smurtiniu išpuoliu prieš užsienio pareigūną ar oficialias patalpas panaudojant mirtiną ginklą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.