Lenkijos valdantieji paleido rinkimų kampanijos autobusiuką, perspėjantį apie saugumo pavojų Lenkijai

Artėjant visuotiniams rinkimams Lenkijoje, numatytiems spalio 15 d., žygį per šalį pradėjo valdančiųjų rinkimų kampanijos autobusiukas.

Rinkimai Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rinkimai Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-25 12:21

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sakė, kad jis važinės su tikslu, jog „lenkai ir visi gyvenantieji Lenkijoje suprastų, kokią didelę grėsmę kelia Piliečių platforma, svarbiausia opozicinė partija, ir jos doktrina ginti Lenkiją tik nuo Vyslos upės linijos.

Neseniai pasirodžiusiame rinkimų kampanijos vaizdo įraše Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas teigė, kad ankstesnė Piliečių platformos ir Lenkijos liaudies partijos vyriausybė parengė Lenkijos gynybos karo atveju planus, kuriuose numatyta imtis karinių veiksmų tik į vakarus nuo Vyslos, per Varšuvą tekančios upės.

M. Morawieckis sakė, kad šis planas „ne tik pasmerkia daugiau nei 10 mln. lenkų Rusijos vergovei“, bet ir lems tų vietovių gyventojams „įvykius, kokius matėme Bučoje ir Irpinėje, Borodiankoje ir šimtuose kitų Ukrainos miestų“.

Pasak M. Morawieckio, tai pasakytina ne tik apie Rytų Lenkiją.

„Prisiminkime, kokia šiandien yra padėtis Ukrainoje, – sakė jis. – Rusai užėmė Rytų Ukrainą ir puola Lvivą. Jie puola daugybę miestų Ukrainos vakaruose, nes jų pajėgos, artilerija, raketos, jų išdėstymas yra arčiau vakarinės Ukrainos dalies, tas pats bus ir Lenkijoje. Tokia pati padėtis gresia visiems lenkams“.

Jo teigimu, tokiems „neatsakingiems“ ir „nenuspėjamiems“ žmonėms negalima leisti valdyti, nes jais negalima kliautis. Premjeras pridūrė, kad todėl „norime parodyti visiems lenkams, kokia didelė grėsmė iškils sugrįžus“ į valdžią tokiems žmonėms kaip Piliečių platformos lyderis Donaldas Tuskas ir Varšuvos meras Rafalas Trzaskowskis, „norintiems atiduoti didžiulę mūsų šalies dalį rusų malonei“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.