Rusijos Raudonajame Kryžiuje – „siaubingi išsigimėliai“: atskleidė, kaip elgiasi tarptautinės organizacijos atstovai su ukrainiečių belaisviais

Rusijos Raudonojo Kryžiaus atstovai netrukdo okupantams skriausti ukrainiečių kalinius ir, priešingai, patys tame dalyvauja. Paramedikas, buvęs karo belaisvis Orestas Gritsiukas apie tai kalbėjo interviu žurnalistui Jurijui Butusovui.

 Rusijos Raudonajame Kryžiuje – „siaubingai išsigimėliai“: atskleidė, kaip elgiasi tarptautinės organizacijos atstovai su ukrainiečių belaisviais.
 Rusijos Raudonajame Kryžiuje – „siaubingai išsigimėliai“: atskleidė, kaip elgiasi tarptautinės organizacijos atstovai su ukrainiečių belaisviais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 7:12 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 7:55 AM

Prisimindamas Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto vaidmenį, kovotojas emocingai parodė įžeidžiantį gestą, pavadino šios organizacijos atstovus „siaubingais išsigimėliais“ ir pasiuntė juos aiškia kryptimi. Visų pirma O. Gritsiukas papasakojo, kaip rusai privertė kalinius giedoti Rusijos himną ir kitas „patriotines“ valstybės agresorės dainas, o Raudonojo kryžiaus atstovai iš to tik juokėsi.

„Atvažiavo jie, jų Rusijos atstovai, vaikščiojome, dainavome dainas – visa tai nufilmavo vaizdo įraše, juokėsi, glostė per pečius ir išvadinovisokiais negražiais žodžiais – tai Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus atstovai iš Rusijos“, – prisimena vyras.

O. Gritsiukas taip pat sakė, kad Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus prašymas dėl jo, kaip karo belaisvio, statuso buvo pateiktas praėjus savaitei po to, kai jis jau buvo grąžintas namo per kalinių mainus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.