Rusijos kariškius į paradą pasikvietusiai Meksikai – kritika iš JAV ir Ukrainos

Rusijos kariškių dalyvavimas oficialiame parade Meksikoje sulaukė kritikos Kyjive ir Vašingtone. Kaip pranešė antradienio vakarą radijo stotis „Amerikos balsas“, JAV valstybės departamento atstovas Mathew Milleris pareiškė, jog Jungtinės Valstijos mano, kad Meksikos sprendimas pasikviesti rusus buvo „keistas“.

JAV valstybės departamento atstovas Mathew Milleris pareiškė, jog Jungtinės Valstijos mano, kad Meksikos sprendimas pasikviesti rusus buvo „keistas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV valstybės departamento atstovas Mathew Milleris pareiškė, jog Jungtinės Valstijos mano, kad Meksikos sprendimas pasikviesti rusus buvo „keistas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 1:53 PM

Paradas buvo surengtas šių metų rugsėjo 16 d. Netrukus po to Ukrainos ambasadorė Meksikoje Oksana Dramarecka sukritikavo Rusijos kariškių pakvietimą į jį. „Karo nusikaltėlių batai ir rankos suteptos Ukrainos krauju“, – X platformoje (buvusiame tviteryje) parašė diplomatė.

Meksika pasmerkė Rusijos agresiją prieš Ukrainą, bet neprisijungė prie sankcijų Maskvai, teisindama tai neutralumo politika.

Prezidentas Andrésas Manuelis Lópezas Obradoras, reaguodamas į kaltinimus, praėjusią savaitę pareiškė, kad Meksika „palaiko ryšius su visomis pasaulio šalimis ir jas visas kviečia“.

Prieštaringų vertinimų sulaukė ne tik Rusijos, bet ir Nikaragvos kariškių dalyvavimas parade Meksikoje. Pagrindinė opozicijos kandidatė 2024 metais įvyksiančiuose Meksikos prezidento rinkimuose senatorė Xochitl Galvez pareiškė, jog Obradoras „parodė, kad jo draugai yra diktatoriai, o ne demokratai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.