J. Stoltenbergas: Ukraina yra „arčiau NATO nei bet kada anksčiau“

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas, su iš anksto neskelbtu vizitu besilankantis Ukrainoje, ketvirtadienį pripažino, kad Ukrainos kariuomenė lėtai atkovoja teritoriją iš Rusijos pajėgų, kurios, pasak jo, Ukrainoje kovoja dėl „imperialistinių iliuzijų“.

J. Stoltenbergas atvyko į Kijevą.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Stoltenbergas atvyko į Kijevą.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Stoltenbergas atvyko į Kijevą.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Stoltenbergas atvyko į Kijevą.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Stoltenbergas atvyko į Kijevą.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Stoltenbergas atvyko į Kijevą.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 3:54 PM, atnaujinta Sep 28, 2023, 4:12 PM

„(Ukrainos kariai) priversti įnirtingai kovoti, tačiau jie pamažu užima vis daugiau teritorijų. Kiekvienas metras, kurį atgauna Ukrainos pajėgos, yra metras, kurį praranda Rusija... Maskva kovoja dėl imperialistinių iliuzijų“, – sakė jis bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Ukraina dabar yra arčiau NATO nei bet kada anksčiau“, – sakė J. Stoltenbergas spaudos konferencijoje po susitikimo, kuriame jiedu su V. Zelenskiu aptarė svarbiausius gynybos klausimus.

Ukrainos vadovas padėkojo tarptautiniams partneriams už pagalbą ir pabrėžė, kad bendradarbiavimo su NATO rezultatai akivaizdūs, įskaitant sukurtas „tankų“, „lėktuvų“ ir kitas koalicijas, kurios sėkmingai veikia ir stiprina Ukrainos gynybą.

Pasak jo, taip pat bendradarbiaujama įvairiose srityse – nuo žvalgybos iki kibernetinės gynybos. Ukraina sėkmingai naudoja ir tobulina Aljanso ginkluotės panaudojimo taktiką, institucijos efektyviai bendradarbiauja.

„Pati realybė įrodo, kad Ukrainos narystė Aljanse bus visiškai natūrali ir sustiprins tiek Ukrainą, tiek NATO“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Jis pažymėjo, kad su NATO generaliniu sekretoriumi aptarė visus svarbiausius gynybos klausimus, padėtį mūšio lauke ir Ukrainos kariuomenės poreikius.

Pasak „Ukrinform“, Ukrainos misijos prie NATO vadovė, ambasadorė Natalija Galibarenko sakė, kad NATO valstybių ir vyriausybių vadovai Vilniaus viršūnių susitikime nustatė politines ir praktines Ukrainos narystės Aljanse sąlygas, tarp kurių yra reformų tęsimas siekiant NATO standartų, taip pat karo pabaiga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.