Leningrado srityje paslaptingai dingo paminklas suomių kariams

Suomijos žuvusių karių atminimo išsaugojimo asociacija (Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys) ketina išsiaiškinti Leningrado srities mieste Prioziorske (suomiškas pavadinimas – Kiakisalmis) dingusio paminklo Antrojo pasaulinio karo metais žuvusiems suomių kariams likimą, praneša portalas „Yle“.

Suomija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Suomija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-28 10:49, atnaujinta 2023-09-28 10:50

Paminklas – stačiakampio formos blokas su kryžiumi – dingo rugsėjį. Apie tai informavo Rusijos leidinys „Fontanka“, o Suomijoje pirmas į šią naujieną atkreipė dėmesį laikraštis „Ilta-Sanomat“.

Paminklo dingimą pastebėjo ir vietos gyventojai, parašę apie tai socialiniuose tinkluose. Vietos valdžia savo atsakyme patikino neturinti informacijos šiuo klausimu. Srities Vyriausiosios vidaus reikalų valdybos atstovai laikraščiui „Novaja gazeta“ pranešė, kad dėl dingimo neatliekamas joks tyrimas.

Paminklas Prioziorske buvo pastatytas 2019 metais. Jis stovėjo toje vietoje, kur palaidota 130 suomių karių, žuvusių 1939–1945 metais.

Suomijos švietimo ir kultūros ministerija taip pat neturi jokios informacijos apie paminklo būklę.

Paminklas Prioziorske – ne pirmas monumentas suomių kariams, pastaruoju metu dingęs Rusijoje. Šių metų sausį teismo sprendimu buvo nugriautas paminklas Leningrado srities Primorsko (Koivisto) mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.