Paskelbti Alternatyvių Nobelio premijų laureatai

Už savo indėlį Viduržemio jūroje gelbstint pabėgėlius ir migrantus Europos humanitarinė organizacija „SOS Méditerranée“ apdovanota Alternatyvia Nobelio premija. Tarp šiųmečių laureatų dar yra moterų teisių aktyvistė Eunice Brookman-Amissah iš Ganos, aplinkosaugos aktyvistė Phyllis Omido iš Kenijos ir Kambodžos aplinkosaugos aktyvistų grupė „Mother Nature Cambodia“, Stokholme pranešė fondas, skiriantis Teisingo gyvenimo būdo apdovanojimus (Right Livelihood Award), dar vadinamus alternatyvia Nobelio premija.

Humanitarinė organizacija „SOS Méditerranée“ nariai su Popiežiumi Pranciškumi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Humanitarinė organizacija „SOS Méditerranée“ nariai su Popiežiumi Pranciškumi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 5:17 PM

Keturi laureatai yra nenusakomos kančios liudininkai, gelbstintys gyvybes, saugantys gamtą ir žmonių visame pasaulyje orumą bei egzistencijos pagrindus, sakoma fondo pareiškime. Jie visi kovoja už visų žmonių teisę į sveikatą, saugumą, švarią aplinką ir demokratiją, sakė fondo direktorius Olėe von Uexküllas. Ir jie padeda žmonėms, kai kiti ignoruoja jų kančias.

Kartu laureatai įrodė, kad kiekvienas gali kažką pakeisti, pabrėžė O. von Uexküllas. „Tai galbūt svarbiausia žinia tokiu laikmečiu, kaip šis: kiekvienas mūsų turi galios kurti pokyčius. Tai yra tai, ko mes mokomės iš laureatų“, – tęsė jis.

Alternatyvios Nobelio premijos skiriamos nuo 1980-ųjų. Jos kasmet įteikiamos drąsioms asmenybėms ir organizacijoms, kovojančioms už žmogaus teises, teisingumą, aplinkosaugą ir taiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.