Lenkijos opozicija surengė dideles eitynes Varšuvoje

​Donaldas Tuskas, pagrindinės Lenkijos opozicijos partijos Piliečių platforma (PO) lyderis, sekmadienį sušaukė dideles eitynes Varšuvoje. Jos įvyko artėjant rinkimams į parlamentą, kurie bus surengti spalio 15 d., praneša naujienų agentūra PAP.

 Protestas Varšuvoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Protestas Varšuvoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 1:56 PM

Piliečių platforma išplatino kreipimąsi, kuriame teigia, kad ji „kovoja su blogiu“ ir siekia dabartinės vyriausybės atsakomybės prieš žmones tam, kad Lenkija vėl būtų „laisva nuo melo, neapykantos ir vogimo“.

Penktadienį D. Tuskas Lenkijos televizijai TVN 24 sakė, kad tai bus viena didžiausių demonstracijų Europoje pastarais metais ir Lenkijos istorijoje nuo nepriklausomybės atgavimo. Jis teigė, kad tai ne vienos partijos eitynės, o visų žmonių, norinčių „geresnės Lenkijos“.

D. Tuskas apie planuojamą renginį, „Milijono širdžių eitynes“, paskelbė dar liepos mėnesį, smerkdamas netinkamą elgesį su moterimis Lenkijoje po to, kai buvo sugriežtinti aborto įstatymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.