Artėjant rinkimams – M. Morawieckio įspėjimas V. Zelenskiui dėl Vokietijos: nurodė, ko neužmiršti

Partijos „Teisė ir teisingumas“ suvažiavime Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sukritikavo Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį bei paragino jį nepamiršti Varšuvos pagalbos, rašoma portale „Unian“.

M. Morawieckis ir V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M. Morawieckis ir V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 8:50 AM, atnaujinta Oct 2, 2023, 8:53 AM

Katovicuose vykusiame partijos „Teisė ir teisingumas“ suvažiavime jis teigė, kad jų partija gina Lenkijos ūkininkų interesus.

„Nes ten, kur kalbama apie lenkų ūkininkų interesus, mes neklausime kažkieno nuomonės Berlyne ar Briuselyje. Mes veikiame Lenkijos žemės ūkio labui. Mes ginsime Lenkijos žemės ūkį nuo Ukrainos agrarinių oligarchų“, – cituoja jį dienraštis „Dziennik Gazeta Prawna“.

Lenkijos premjeras taip pat pavadino „labai netinkamu“ naujausią V.Zelenskio pareiškimą Jungtinėse Tautose.

„Suprantu, kad dabar jis mano, jog sudarys glaudų aljansą su Vokietija. Norėčiau jus įspėti, kad Vokietija visada sieks sąjungos su rusais per Vidurio Europos šalių galvas. Būtent Lenkija po savo stogu priglaudė kelis milijonus ukrainiečių, būtent lenkai priėmė ukrainiečius, būtent mes labiausiai padėjome tuo metu, kai vokiečiai norėjo į apgultą Kijevą nusiųsti 5 000 šalmų. Nepamirškite to, Prezidente Zelenski“, – sakė jis.

Spalio 15 d. Lenkijos laukia itin svarbūs nacionaliniai rinkimai. Remiantis apklausomis, šiuo metu pirmauja valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“, tačiau jai ant kulnų žengia Donaldo Tusko vedama pagrindinė opozicinė partija – „Piliečių platforma“.

Politikos apžvalgininkų teigimu, rinkimų rezultatai Lenkijoje gali nulemti ne tik Lietuvos kaimynės ateitį, bet ir visos Europos.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?