Griežtosios linijos JAV respublikonas ėmėsi veiksmų nušalinti Atstovų rūmų pirmininką

Vienas kraštutinių dešiniųjų įstatymų leidėjas pirmadienį pateikė pasiūlymą nušalinti JAV Atstovų rūmų pirmininką Keviną McCarthy nuo pareigų, taip sukeldamas rimčiausią susipriešinimą Respublikonų partijoje, kuri stengiasi sutramdyti aršiausius buvusio prezidento Donaldo Trumpo šalininkus.

M. Gaetzas ir K. McCarthy.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
M. Gaetzas ir K. McCarthy.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
M. Gaetzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
M. Gaetzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
K. McCarthy.<br>EPA-ELTA nuotr.
K. McCarthy.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 8:17 AM, atnaujinta Oct 3, 2023, 8:26 AM

Atstovas iš Floridos Mattas Gaetzas savo rezoliuciją įregistravo iš Atstovų rūmų salės, o vėliau žurnalistams pasakė, kad K. McCarthy „nebeturi mano palaikymo, nebeturi reikiamo respublikonų skaičiaus palaikymo, kad galėtų toliau eiti rūmų pirmininko pareigas“.

„Pirmyn“, – greitai atsakė K. McCarthy socialiniame tinkle „X“.

Rezoliucija – retas veiksmas, kuriam priimti reikia paprastos daugumos balsų, – gali priversti surengti balsavimą per kelias dienas, ir ji atsirado po to, kai savaitgalį K. McCarthy su demokratais paskutinę minutę pasiekė susitarimą dėl biudžeto ir laikinai išvengė vyriausybės uždarymo.

Po to, kai buvo sudarytas susitarimas, M. Gaetzas pažadėjo atkeršyti.

Floridos kongresmenas ir D. Trumpo lojalistas yra viena iš pagrindinių figūrų nedidelėje kraštutinių dešiniųjų respublikonų įstatymų leidėjų grupėje, kuri sukėlė uždarymo krizę, atsisakydama priimti naują federalinį finansavimą be didelio išlaidų mažinimo.

Grupė taip pat nepritaria papildomos paramos siuntimui į Ukrainą, teigdama, kad tuos pinigus geriau būtų išleisti JAV kovai su nelegalia imigracija.

„Amerikos žmonės pavargo nuo to, kad Vašingtonas neturi biudžeto, kasmet susidaręs 2 trilijonų JAV dolerių deficitas ir 33 trilijonų JAV dolerių skola, – pirmadienį, pateikęs savo pasiūlymą, žurnalistams sakė M. Gaetzas. – Jei ši šalis kris, aš krisiu kovodamas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.