Latvijos pareigūnai: sienos pažeidėjai geriau organizuoti, pasiruošę žiemai

Per tris pastarąsias paras užregistruotas 471 bandymas nelegaliai pereiti Latvijos ir Baltarusijos sieną. Naujausi pasieniečių stebėjimai leidžia daryti išvadą, kad vis dažniau vienu metu sieną mėgina kirsti didelės ir geriau organizuotos 20–30 žmonių grupės. Tai antradienį pranešė portalas LSM.

Latvijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Latvijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-03 16:50

„Jie (migrantai) turi daugiau drabužių ir daiktų, didesnius krepšius. Žmonės elgiasi drąsiau. Judėjimas nėra chaotiškas, jis orientuojamas į konkrečias vietas“, – sako Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Daugpilio valdybos viršininko pavaduotojas Raimondas Kublickis.

Nelegalūs migrantai pasienio tvoroje daro skyles tam tikrose vietose, pavyzdžiui, ten, kur įrengti vartai. Latvijos pasieniečiai nesitiki, kad, atvėsus orams, srautas sumažės – atvykėliai ruošiasi, jie apsirengę šiltais drabužiais.

Šią savaitę laukiama atvykstant į Latviją Estijos sienos apsaugos tarnybos pareigūnų, kurie pakeis anksčiau į pagalbą kolegoms latviams atvykusius darbuotojus. Saugoti Latvijos sieną padeda ir Lietuvos pasieniečiai. Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius rugsėjo pabaigoje per susitikimą su Vokietijos gynybos ministru Borisu Pistoriusu pareiškė, kad masinio nelegalių migrantų antplūdžio atveju Latvija yra pasirengusi uždaryti sieną su Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.