Lenkija ir Čekija stiprina kontroles pasienyje su Slovakija

Čekija ir Lenkija griežtina kontroles prie savo sienų su Slovakija, praneša agentūra „Reuters“. Taip norima pažaboti neteisėtą migraciją ir apsunkinti žmonių kontrabandininkų darbą, antradienį pranešė abi šalys. Sugriežtinta kontrolė bus pradėta trečiadienį ir pradžioje truks dešimt dienų. Po to laikas gali būti pratęstas.

 Čekijos policija.<br>dpa/picture-alliance?Scanpix nuotr.
 Čekijos policija.<br>dpa/picture-alliance?Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 2:07 PM

„Tai būtina priemonė, siekiant veiksmingai kovoti su žmonių kontrabandininkų gaujomis ir neteisėta migracija“, – tinkle X rašė Čekijos vidaus reikalų ministras Vitas Rakusanas. Kontrolės bus vykdomos pasirinktinai palei visą sieną su Slovakija. Eismas per sieną bus ribojamas kiek įmanoma mažiau ir stengiamasi, kad keliautojai nepatirtų bereikalingų sunkumų.

Slovakija susiduria su augančiais neteisėtų migrantų srautais – šie atvyksta į šalį, siekdami keliauti toliau į Vokietiją ir Vakarų Europą. Migrantai, daugiausiai jauni vyrai iš Artimųjų Rytų ir Afganistano, dažniausiai atvyksta vadinamuoju Balkanų maršrutu.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis sakė, kad apie naujas kontroles informavo kolegas Vokietijoje, Slovakijoje, Austrijoje ir Čekijoje, taip pat Europos Komisiją. Praėjusiomis savaitėmis pasienyje su Slovakija sučiuptas 551 neteisėtas migrantas. Todėl Lenkija, pasak ministro, dabar imasi ryžtingų priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.