Vyras, ketinęs arbaletu nužudyti Didžiosios Britanijos karalienę, nuteistas kalėti 9 metus

Vyras, aptiktas Vindzoro pilies teritorijoje su užtaisytu arbaletu ir prisipažinęs, kad norėjo nužudyti velionę Jungtinės Karalystės monarchę karalienę Elžbietą II, ketvirtadienį nuteistas kalėti devynerius metus.

Jaswantas Singhas Chailas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Jaswantas Singhas Chailas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-05 19:32

21 metų Jaswantas Singhas Chailas pirmąją bausmės dalį atliks griežto saugumo psichiatrijos ligoninėje, o psichinei sveikatai pagerėjus bus perkeltas į kalėjimą.

J. S. Chailas „prarado ryšį su tikrove tiek, kad tapo psichiškai nesveikas“, sakė nuosprendį paskelbęs teisėjas Nicholasas Hilliardas.

2021 m. Kalėdų dieną įsiveržęs į karalienės rezidencijos teritoriją J. S. Chailas prisipažino įvykio vietoje buvusiam ginkluotam pareigūnui, kad „nori nužudyti karalienę“. Baudžiamojo teismo posėdyje jis prisipažino esąs kaltas pagal tris kaltinimus ir tapo pirmuoju per dešimtmečius asmeniu Jungtinėje Karalystėje, prisipažinusiu išdavyste.

Jis taip pat prisipažino grasinęs nužudyti ir disponavęs puolamuoju ginklu. Teisėjas N. Hilliardas sakė, kad J. S. Chailas buvo „paveiktas „Žvaigždžių karų“ fantazijų pasaulio“ ir susirengė į planuojamą išpuolį apsirengęs kaip sitų lordas – buvo su geležine kauke ir nešinas užtaisytu arbaletu.

J. S. Chailas taip pat tikėjo, kad per pokalbių robotą bendrauja su angelu, ir planavo išpuolį kaip kerštą už 1919 m. Džalianvalos Bagho indų žudynes, kurias įvykdė britų kolonijinės pajėgos, pridūrė teisėjas.

Po sulaikymo paaiškėjo, kad jis apie savo ketinimą pranešė prieš keturias dienas nufilmuotame vaizdo įraše, kurį nusiuntė į savo telefono kontaktų sąrašą likus maždaug 10 minučių iki sulaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.