Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Stingdanti artimųjų malda: šeima atpažino „Hamas“ teroristų išniekintą ir visur vežiojamą tatuiruočių meistrę

Šeštadienį per didelio masto netikėtą teroristinės grupuotės „Hamas“ ataką prieš Izraelį žuvo daugiau nei 500 izraeliečių, o dar šimtai buvo paimti įkaitais. Internete pasirodė daugybė vaizdo įrašų, kuriuose matyti kankinami ar įkaitais paimti žmonės. Viename iš jų – pikapu, kurio gale guli moters kūnas, važiuojantys „Hamas“ kovotojai.

„Hamas“ kovotojų auka tapo 20-ies tatuiruočių meistrė Shani Louk.<br>Lrytas.lt koliažas.
„Hamas“ kovotojų auka tapo 20-ies tatuiruočių meistrė Shani Louk.<br>Lrytas.lt koliažas.
Shani Louk.<br>Soc. tinklų nuotr.
Shani Louk.<br>Soc. tinklų nuotr.
Socialiniuose tinkluose paplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip „Hamas“ kovotojai pikape paniekinamai vežioja moterį, kuri vėliau identifikuota kaip Shani Louk.<br>Stop kadras.
Socialiniuose tinkluose paplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip „Hamas“ kovotojai pikape paniekinamai vežioja moterį, kuri vėliau identifikuota kaip Shani Louk.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 8, 2023, 5:03 PM, atnaujinta Oct 10, 2023, 5:52 PM

Vaizdo įrašas netrukus paplito socialiniuose tinkluose. Žurnalistams pavyko identifikuoti moters tapatybę. Tai 22 metų tatuiruočių meistrė Shani Louk, dalyvavusi šeštadienį vykusiame festivalyje netoli Kibuco Urimo ir kitų Izraelio bendruomenių.

Merginos pusseserė Toma Weintraub Louk „The Washington Post“ pasakojo, kad jos šeima bandė prisiskambinti, kai sužinojo, kad „Hamas“ iš Gazos ruožo įsiskverbė į Izraelio teritoriją. Tuo metu jie dar nebuvo matę šiurpą keliančio vaizdo įrašo. 

„Žinojome, kad ji dalyvauja vakarėlyje, – sakė ji laikraščiui. – Ji neatsakė.“

Kita merginos pusseserė internete pamatė filmuotą medžiagą, iš kurios galima spręsti, kad pikapo gale gulinti ir ginkluotų kovotojų apsupta S. Louk yra negyva. Vaizdo įraše matyti, kaip vienas „Hamas“ kovotojas padeda koją per merginos juosmenį, o kitas sugriebia dalį jos dredų.

Ginkluoti „Hamas“ kovotojai skandavo „Allahu Akbar“ – arabiškai „Dievas yra didis“, o pravažiuodami pro susirinkusius stebėtojus demonstravo jos kūną.

„The Washington Post“ nurodė, kad merginos tėvai daug kartų žiūrėjo vaizdo įrašą, norėdami patvirtinti, kad tai jų dukra.

„Atpažinome ją iš tatuiruočių, ji turi ilgus dredus“, – sakė T. Louk. Nežinoma, ar Shani mirė, tačiau jos šeima neprarado vilties.

„Turime dar kažkiek vilties“, – „Washington Post“ sakė ji. – Hamas yra atsakingas už ją ir kitus.“

CNN duomenimis, mergina turi dvigubą Vokietijos ir Izraelio pilietybę.

„Šį rytą mano dukrą Shani Nicole Louk, Vokietijos pilietę, su grupe turistų pietų Izraelyje pagrobė palestiniečių „Hamas“, – publikuotame vaizdo įraše sakė Shani motina Ricarda, kurį gavo Vokietijos naujienų agentūra „Bild“.

„Mums buvo išsiųstas vaizdo įrašas, kuriame aiškiai mačiau mūsų dukrą be sąmonės automobilyje su palestiniečiais ir jie važinėjo aplink Gazos ruožą. Prašau jūsų atsiųsti mums bet kokią pagalbą ar naujienas. Labai ačiū.“

Remiantis Shani socialinių tinklų paskyromis, ji yra tatuiruočių meistrė ir plaukų stilistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.