Į Varšuvą parskraidinti iš Izraelio evakuoti lenkai

Pirmadienio rytą Varšuvoje nusileido pirmasis lenkus iš Izraelio evakavęs karo lėktuvas, vėliau į Šopeno oro uostą atskrido dar du lėktuvai su evakuotaisiais.

Lenkai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lenkai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 11:15 AM, atnaujinta Oct 9, 2023, 11:16 AM

Lenkija ėmėsi evakuoti savo piliečius, kai šeštadienio rytą Izraelyje pratrūko kovos su netikėtai įsiveržusiais palestiniečių grupuotės „Hamas“ teroristais, žuvo šimtai izraeliečių.

Pirmuoju kariniu lėktuvu į šalį evakuota 120 lenkų. Lenkijos gynybos ministerija pranešė, kad evakuacijos procesas prasidėjo sekmadienio popietę, kai į Tel Avivą buvo pasiųsti du lėktuvai „Hercules“. Gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas vėliau sakė, kad buvo pasiųstas dar vienas lėktuvas „Boeing“.

Gynybos ministerija nurodė, kad vienas iš prioritetų buvo evakuoti Izraelyje viešėjusią grupę iš Lenkijos muzikos mokyklos, vaikai ir globėjai laukė transporto Tel Avive.

„Pirmieji iš Izraelio evakuoti žmonės dabar yra Lenkijoje“, – pirmadienio rytą socialiniame tinkle X parašė M. Blszczakas, jis dėkojo kariams už „puikiai atliktą operaciją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.