„Hamas“ išniekintos tatuiruočių meistrės šeima pranešė apie vilties prošvaistę: ji gyva, tačiau būklė kritinė

Šeštadienį internete pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip „Hamas“ teroristai pikape vežioja merginą ir iš jos tyčiojasi, sukrėtė pasaulį. Kiek vėliau paaiškėjo, kad mergina yra 22-ejų tatuiruočių meistrė Shani Louk, dalyvavusi šeštadienį vykusiame festivalyje netoli Gazos Ruožo. Anksčiau buvo manoma, kad mergina žuvo, tačiau jos motina paskelbė vaizdo žinutę, kurioje prašosi Vokietijos federalinės vyriausybės pagalbos, nes mergina guli Gazos Ruožo ligoninėje, tačiau jos būkli itin sunki.

„Hamas“ išniekintos tatuiruočių meistrės šeima pranešė apie vilties prošvaistę: ji gyva, tačiau būklė kritinė. <br>Lrytas.lt koliažas.
„Hamas“ išniekintos tatuiruočių meistrės šeima pranešė apie vilties prošvaistę: ji gyva, tačiau būklė kritinė. <br>Lrytas.lt koliažas.
Socialiniuose tinkluose paplitusiame vaizdo įraše – „Hamas“ kovotojų pikape jauna vokietė.<br>Stop kadras.
Socialiniuose tinkluose paplitusiame vaizdo įraše – „Hamas“ kovotojų pikape jauna vokietė.<br>Stop kadras.
Shani Louk.<br>Instagramo nuotr.
Shani Louk.<br>Instagramo nuotr.
Shani Louk.<br>Instagramo nuotr.
Shani Louk.<br>Instagramo nuotr.
Shani Louk.<br>Soc. tinklų nuotr.
Shani Louk.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 6:23 PM, atnaujinta Oct 10, 2023, 6:28 PM

Mergina buvo užfiksuota socialinėje žiniasklaidoje platinamame vaizdo įraše, kuriame matyti, kad ji išrengta ir smarkiai sužalota vežiojama „Hamas“ kovotojų pikapo gale ir demonstratyviai pristatoma džiūgaujančiai miniai. Šeimos nariai pamatę vaizdo įrašą atpažino Shani iš jos tatuiruočių.

„Šį rytą mano dukrą, Vokietijos pilietę Shani Nicole Louk, kartu su grupe turistų pietų Izraelyje pagrobė palestiniečių „Hamas“, – sakė Shani motina Ricarda vaizdo įraše, kurį gavo Vokietijos naujienų portalas „Bild“.

Žinią apie ligoninėje gulinčią gyvą Shani šeima gavo iš Gazos Ruožo. Palestinos šaltiniai artimiesiems pranešė, kad 22-ejų mergina guli Gazos Ruožo ligoninėje.

„Šiuo metu turime įrodymų, kad Shani gyva, bet jos galva sunkiai sužalota ir būklė yra kritinė. Kiekviena minutė svarbi“, – „Bild“ sakė R. Louk. Shani motina taip pat prašo Vokietijos valdžios pagalbos: „Dabar neturėtume ginčytis dėl jurisdikcijos klausimų“.

Prieš „Hamas“ išpuolį Izraelyje jauna vokietė kartu su savo vaikinu meksikiečiu Orionu Hernandezu ir kitais draugais dalyvavo elektroninės muzikos festivalyje „Supernova“ netoli Kibuco Reimo.

Per teroro aktą Shani iš festivalio vietos paskambino šeimai mobiliuoju telefonu. Jos motina R. Louk pasikalbėjo su ja ir paklausė: „Ar šalia turite bunkerį?“ Pasigirdo šūviai. Jos dukra atrodė sutrikusi ir pažadėjo rasti pastogę. Po to pokalbis nutrūko.

Jos šeima vėliau sužinojo, kad Shani Louk su vaikinu ir dar keturiais draugais nubėgo į automobilių stovėjimo aikštelę. Jie norėjo iš festivalio teritorijos pabėgti dviem automobiliais. 

Shani Louk buvo viena iš šimtų aukų Izraelyje, kai „Hamas“ nusitaikė į vakarėlį netoli kibuco Urim ir kitų Izraelio bendruomenių. Per žiaurų išpuolį žydų valstybėje žuvo mažiausiai 260 izraeliečių, daugiau kaip 1 500 buvo sužeista, dar kelios dešimtys pagrobta.

Iš Vokietijos užsienio reikalų ministerijos Shani šeima nesulaukė jokio atsakymo. Atsakydama į „Bild“ užklausą, Vokietijos užsienio reikalų ministerija atsakė, kad šalies valdžia žino apie atvejį ir palaiko ryšius su Izraelio kolegomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.