Kinijoje dėl korupcijos suimtas buvęs valstybinio banko pirmininkas

Buvęs Kinijos valstybinio banko „Bank Of China“ pirmininkas suimtas dėl įtarimų korupcija, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasi šalies vyriausiuoju prokuroru.

Kinijos valstybinio banko „Bank Of China“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijos valstybinio banko „Bank Of China“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 8:16 AM, atnaujinta Oct 16, 2023, 8:17 AM

Valstybinis komercinis bankas vasario mėnesį pranešė, kad 62 metų Liu Lian‘ge atsistatydino iš pirmininko pareigų ir buvo pašalintas iš Komunistų partijos vadovybės.

Kinijos vyriausioji kovos su korupcija priežiūros institucija kitą mėnesį paskelbė, kad Liu atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl įtariamų „rimtų drausmės ir įstatymų pažeidimų“.

Nuo 2012 metų, kai atėjo į valdžią, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas vykdė plataus masto kampaniją prieš giliai įsišaknijusią tarnybinę korupciją. Šalininkai teigia, kad ši politika skatina skaidrų valdymą, o kritikai tvirtina, kad ji padeda Xi atsikratyti politinių konkurentų.

Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pirmadienį pranešė, kad Aukščiausioji liaudies prokuratūra „priėmė sprendimą suimti Liu Lian‘ge, įtariamą kyšių ėmimu ir neteisėtu paskolų išdavimu“.

Pasak „Xinhua“, jo byla „perduota prokuratūrai peržiūrėti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn... ir šiuo metu yra toliau nagrinėjama“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.