M. Sandu: rusai siekia sunaikinti ukrainiečius kaip tautą

Pirmadienį Moldovos prezidentė Maia Sandu dalyvavo 27-ojoje konferencijoje „Forumas 2000“, kuri pagal tradiciją vyko Čekijoje. Savo kalboje valstybės vadovė pažymėjo demokratijos svarbą Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste, praneša portalas „NewsMaker“.

M. Sandu: rusai siekia sunaikinti ukrainiečius kaip tautą. <br>EPA-ELTA nuotr.
M. Sandu: rusai siekia sunaikinti ukrainiečius kaip tautą. <br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 9:19 PM

„Karu Ukrainoje siekiama sunaikinti šią šalį ir ukrainiečius kaip tautą. Jei Rusijai pavyktų, Moldova tikriausiai nustotų egzistavusi kaip laisva valstybė. Šiandien Rusija nori kontroliuoti buvusias sovietines šalis, kaip anksčiau ji kontroliavo Vidurio ir Rytų Europos valstybes“, – pabrėžė M. Sandu.

Pasak jos, klaidinga manyti, kad regiono šalys gali likti nuošalyje. M. Sandu pažymėjo, kad dauguma šalių turi priimti sprendimą, kuris nulems jų ateitį ateinančiais dešimtmečiais. „Kurioje pusėje norite būti? Demokratijos ir laisvės pusėje ar priespaudos ir propagandos pusėje?“ – pareiškė Moldovos prezidentė.

„Pernelyg ilgai mums, moldavams, nebuvo leidžiama būti savimi. Karas, kuriuo siekiama pavergti Ukrainą, išsklaido bet kokias abejones: jei mes patirsime nesėkmę, tai vėl būsime įtraukti į Rusijos įtakos sferą. Esu įsitikinusi, kad jūs mūsų neapleisite ir padėsite mums išlaikyti kursą į Europos Sąjungą“, – pabrėžė M. Sandu, kreipdamasi į renginio dalyvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.