S. Lavrovas šią savaitę lankysis Šiaurės Korėjoje

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šį trečiadienį ir ketvirtadienį lankysis Šiaurės Korėjoje. Tai pirmadienį Maskvoje pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 12:03 PM, atnaujinta Oct 16, 2023, 12:04 PM

S. Lavrovas, kuris šiuo metu vieši Pekine, tikriausiai vyks į Šiaurės Korėją tiesiai po Kinijos sostinėje vyksiančio viršūnių susitikimo, skirto kinų infrastruktūros iniciatyvai „Naujasis šilko kelias“. Manoma, kad per vizitą bus aptariama ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino kelionė į Pchenjaną. Kremlius patvirtino, kad V. Putinas yra sulaukęs kvietimo su valstybiniu vizitu apsilankyti Šiaurės Korėjoje.

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas rugsėjį lankėsi Rusijoje. Kaimyninės šalys pastaruoju metu labai suintensyvino savo bendradarbiavimą. Neseniai Šiaurės Korėjoje lankėsi ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Užsienis kritikuoja Šiaurės Korėją, kad ši tiekia ginklus V. Putino karui su Ukraina. Anot Baltųjų rūmų, šalis pristatė Rusijai daugiau kaip 1 000 konteinerių su karine įranga ir amunicija. To nei Rusija, nei Šiaurės Korėja nepatvirtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.