Berlyno sinagoga apmėtyta Molotovo kokteiliais

Trečiadienio rytą Berlyne savadarbiais padegamaisiais užtaisais apmėtytas žydų bendruomenės centras ir sinagoga – manoma, kad šis Vokietijos sostinės žydų bendruomenę pašiurpinęs ir jos pasipiktinimą sukėlęs išpuolis buvo mėginimas pastatą padegti.

Berlyno sinagoga apmėtyta Molotovo kokteiliais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Berlyno sinagoga apmėtyta Molotovo kokteiliais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Berlyno sinagoga apmėtyta Molotovo kokteiliais.<br>AP/Scanpix nuotr.
Berlyno sinagoga apmėtyta Molotovo kokteiliais.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 1:03 PM

Kahalo Adasso Yisroelio bendruomenė išplatino pranešimą, kad nežinomi užpuolikai nuo gatvės sviedė du Molotovo kokteilius Berlyno Mitės rajono Brunenštrasės gatvėje esančio bendruomenės centro link.

Policija patvirtino išpuolio faktą ir pradėjo tyrimą.

Buteliai sprogo ir degusis skystis užsidegė, tačiau nei žmonės, nei pastatas nenukentėjo. Vietos dienraštis „Tagesspiegel“ pranešė, kad Molotovo kokteiliai į pastatą nepataikė ir užsiliepsnojo ant šaligatvio.

Pasikėsinimo padegti metu vietoje budėjo žydų centrą saugantys policininkai, tačiau nusikaltėlių sučiupti jiems nepavyko.

Pastate įsikūrę keletas žydų įstaigų, tarp jų – Talmudo Toros mokykla ir sinagoga, rašoma dienraščio „Tagesspiegel“ pranešime.

Padegti žydų bendruomenės pastatą mėginta po Berlyno policijos susidūrimų su nesankcionuotų demonstracijų Palestinai palaikyti dalyviais praėjus vos kelioms valandoms.

Spontaniškos demonstracijos buvo surengtos po to, kai Gazos Ruože įvyko ligoninės sprogimas, kurio metu žuvo šimtai žmonių.

Konfliktui tarp Palestinos smogikų grupuočių ir Izraelio vis aštrėjant, visame pasaulyje nuogąstaujama dėl galimų išpuolių prieš žydų grupes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.