Latvijos premjerė davė nurodymą patikrinti kritinės infrastruktūros pasirengimą rizikoms

Latvijos premjerė Evika Siliņa davė nurodymą atsakingoms institucijoms patikrinti šalies kritinės infrastruktūros pasirengimą galimoms rizikoms, reaguodama į Suomijos ir Estijos dujotiekio „Balticconnector“ pažeidimą, rašo portalas LSM.

Latvijos premjerė davė nurodymą patikrinti kritinės infrastruktūros pasirengimą rizikoms.<br> EPA-ELTOS nuotr.
Latvijos premjerė davė nurodymą patikrinti kritinės infrastruktūros pasirengimą rizikoms.<br> EPA-ELTOS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-18 23:17

Trečiadienį po susitikimo su prezidentu Edgaru Rinkevičiumi surengtoje spaudos konferencijoje E. Siliņa pareiškė, kad reikėtų neskleisti gandų apie dujotiekį „Balticconnector“ ir sulaukti Suomijos ir Estijos atliekamo tyrimo rezultatų.

Pasak premjerės, ji paragino atsakingas Latvijos institucijas atlikti specialias kritinės infrastruktūros objektų patikras tiek jūroje, tiek sausumoje, kad būtų nustatytos rizikos ir paaiškėtų, „kiek mes esame pasirengę“.

„Nes akivaizdu, jog niekada negalima 100 procentų garantuoti, kad sausumoje nieko nenutiks. Tačiau gera žinia yra ta, kad mūsų Inčukalnio (požeminė dujų) saugykla pilna, – sakė Latvijos vyriausybės vadovė. – Man pavyko nuraminti kolegas Estijoje ir Suomijoje, kad dujų mums užteks. Dabar turime pakankamai energijos, kad galėtume apsirūpinti šią žiemą“.

Antradienį per spaudos konferenciją Švedijos gynybos ministras Pålas Jonsonas pareiškė, kad pastebėtas Baltijos jūros dugnu nutiesto povandeninio telekomunikacijų kabelio tarp Estijos ir Švedijos pažeidimas. Kabelis tikriausiai buvo pažeistas tuo pat metu, kaip ir dujotiekis Suomijos įlankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas